Astăzi vom prepara împreună un desert delicios și ușor de făcut. Cu rețeta scoarță de copac nu aveți cum să dați greș, mai ales dacă veți urma sfaturile noastre pas cu pas. Familia vă va mulțumi pentru acest deliciu și veți fi nevoită să-l repetați de multe ori, deoarece este absolut delicios.
Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
Deasupra:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, dar trebuie să păstrăm câteva linguri de făină pe care le vom folosi la întins. Va rezulta un aluat puțin mai tare dar destul de maleabil.
Presărăm suprafața de lucru cu făina oprită și întindem aluatul la vre-o 2-3 mm grosime. Albușul de ou îl amestecăm cu 1 lingură apă și-l batem cu furculița puțin să se lichefieze. Ungem toată suprafața aluatului din belșug cu albuș și presărăm cu cacaoa amestecată în prealabil cu zahărul pudră. Apoi cu dosul unei furculițe facem dâre multe și dese prin cacao, care vor imita crăpăturile scoarței de copac, de aici și denumirea. Presărăm cât mai uniform nucile tocate și zahărul tos și mai trecem o dată cu făcălețul peste aluat ca să se fixeze bine nucile și să le pierdem pe parcurs.
Tăiem aluatul în fâșii dreptunghiulare de mărimea pe care o dorim. Pe acestea le putem coace și așa drepte pe o tavă cu hârtie de copt, sau putem să le dăm o formă curbată și atunci sunt mai deosebite ca aspect.
Dacă doiți să le faceți curbate, atunci trebuie să le coacem pe niște rulouri de carton ca acelea din interiorul sulurilor cu folie de aluminiu. Rulourile de carton trebuiesc neapărat îmbrăcate în hârtie de copt căci altfel aluatul se va lipi, iar desertul va ajunge la coșul de gunoi.
Dacă nu aveți se pot folosi foi de hârtie A4 unse cu ulei, îndoite în două, rulate și capsate la capete. Sau chiar și sticle goale (nu de plastic), mai subțiri, înfășurate în hârtie de copt. În concluzie, niște cilindri lungi și subțiri îmbrăcați în hârtie de copt și care să reziste la temperaturi ridicate vor fi suficiente.
Se coc la 180-200ºC timp de 25-30 de minute, depinde de cât de crocante doriți. Cele puse direct în tavă, drepte, se vor coace mai repede căci va acționa și căldura tăvii (15-20 de minute).