Rețetă pentru Scoarță de copac. Un desert puțin știut de români, însă extrem de ușor de preparat și foarte delicios

Stan Filon 24.10.2020, 19:08
Rețetă pentru Scoarță de copac. Un desert puțin știut de români, însă extrem de ușor de preparat și foarte delicios

Astăzi vom prepara împreună un desert delicios și ușor de făcut. Cu rețeta scoarță de copac nu aveți cum să dați greș, mai ales dacă veți urma sfaturile noastre pas cu pas. Familia vă va mulțumi pentru acest deliciu și veți fi nevoită să-l repetați de multe ori, deoarece este absolut delicios.

Rețetă pentru Scoarță de copac

Ingrediente pentru scoarță de copac

Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1 ou+1 gălbenuș
  • 250 g margarină (unt nesărat sau chiar ulei)
  • 1 pachet praf de copt
  • coaja rasă de la 3 portocale

Deasupra:

  • 200 g nuci tocate cu cuțitul
  • 1 albuș de ou
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță zahăr pudră
Reteta scoarta de copac
Reteta scoarta de copac

Iată cum se prepară faimosul desert scoarță de copac

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, dar trebuie să păstrăm câteva linguri de făină pe care le vom folosi la întins. Va rezulta un aluat puțin mai tare dar destul de maleabil.

Presărăm suprafața de lucru cu făina oprită și întindem aluatul la vre-o 2-3 mm grosime. Albușul de ou îl amestecăm cu 1 lingură apă și-l batem cu furculița puțin să se lichefieze. Ungem toată suprafața aluatului din belșug cu albuș și presărăm cu cacaoa amestecată în prealabil cu zahărul pudră. Apoi cu dosul unei furculițe facem dâre multe și dese prin cacao, care vor imita crăpăturile scoarței de copac, de aici și denumirea. Presărăm cât mai uniform nucile tocate și zahărul tos și mai trecem o dată cu făcălețul peste aluat ca să se fixeze bine nucile și să le pierdem pe parcurs.

Tăiem aluatul în fâșii dreptunghiulare de mărimea pe care o dorim. Pe acestea le putem coace și așa drepte pe o tavă cu hârtie de copt, sau putem să le dăm o formă curbată și atunci sunt mai deosebite ca aspect.

Dacă doiți să le faceți curbate, atunci trebuie să le coacem pe niște rulouri de carton ca acelea din interiorul sulurilor cu folie de aluminiu. Rulourile de carton trebuiesc neapărat îmbrăcate în hârtie de copt căci altfel aluatul se va lipi, iar desertul va ajunge la coșul de gunoi.

Dacă nu aveți se pot folosi foi de hârtie A4 unse cu ulei, îndoite în două, rulate și capsate la capete. Sau chiar și sticle goale (nu de plastic), mai subțiri, înfășurate în hârtie de copt. În concluzie, niște cilindri lungi și subțiri îmbrăcați în hârtie de copt și care să reziste la temperaturi ridicate vor fi suficiente.

Se coc la 180-200ºC timp de 25-30 de minute, depinde de cât de crocante doriți. Cele puse direct în tavă, drepte, se vor coace mai repede căci va acționa și căldura tăvii (15-20 de minute).

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...