Rețeta pentru o prăjitură cu căpșune, extrem de rapidă și delicioasă. Copiii o vor adora

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 23.07.2021, 22:23
Rețeta pentru o prăjitură cu căpșune, extrem de rapidă și delicioasă. Copiii o vor adora

O prăjitură cu căpșune este excelentă pentru zilele din sezonul cald, mai ales că se pregătește extrem de rapid, este absolut delicioasă și are un aspect impresionant. Rețeta este potrivită atât de zi cu zi, cât și la ocazii speciale în familie. Copiii, ca și adulții, o vor adora.

Rețetă prăjitură cu căpșune. Ingrediente pentru decor

  • aproximativ 1 kg de căpșune
  • 1/4 ceașcă și încă 2 linguri zahăr granulat
  • 1 linguriță extract pur de vanilie

Rețetă prăjitură cu căpșune. Ingrediente pentru biscuiți

  • 375 g făină universală și ceva în plus pentru lucru
  • 50 g zahăr granulat
  • 2 linguri praf de copt fără aluminiu
  • 1 linguriță sare
  • 180g unt nesărat, rece și tăiat în cuburi
  • 240 ml lapte rece
  • 30 ml smântână sau lapte
  • zahăr grosier, pentru decor
  • un praf de cacao, opțional
Reteta pentru o prajitura cu capsune, extrem de rapida si delicioasa. Copiii o vor adora
Prajitura cu capsune

Rețetă prăjitură cu căpșune. Mod de pregătire

Înainte de orice altceva, se pregătește un castron mare, în care se amestecă 50 de grame de zahăr granulat cu căpșunile. Se poate adăuga și extract de vanilie. Se acoperă și se pune la frigider până când îi vine rândul și se trece la pregătirea biscuiților.

Se preîncălzește cuptorul la 218 grade Celsius. Într-un alt castron mare ori într-un robot de bucătărie încăpător, se pun făina, praful de copt, zahărul granulat și sarea. Se amestecă bine. Tot acum se poate adăuga și un praf de cacao, ca să iasă biscuiții negri. Se adaugă cuburile de unt și se frământă aluatul.

Rețetă prăjitură cu căpșune. Cum se formează și cum se coc biscuiții

Apoi, se întinde bine și se formează biscuiții cu ajutorul formelor preferate. Pot fi folosite și pahare sau căni. Atenție! Indiferent de formele alese, acestea nu se răsucesc atunci când se apasă în aluat. Altfel, biscuiții nu se vor mai ridica suficient la copt.

După ce sunt gata formați, se așază toți biscuiții pe o tavă de fontă ori pe una acoperită cu o foaie de copt, ca să nu se lipească. Se pun două linguri de smântână într-o cană și se ung cu ea biscuiții, folosind o pensulă de bucătărie, după care se presară cu zahăr. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute sau până când devin rumeni deasupra.

În final, se scot biscuiții de la cuptor și se lasă la răcit timp de 10 minute înainte de a începe asamblarea prăjiturii cu căpșune. Ultimii pași sunt falierea biscuiților în jumătate și ornarea lor cu căpșune și frișcă, după preferințele fiecăruia. Se poate folosi și frișcă, ciocolată și dulceață. Imediat ce este gata, desertul se poate servi. Vezi AICI o altă rețetă de prăjitură cu căpșune!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...