Rețeta pentru clătita preferată a împăratului austriac Franz Joseph I. Este incredibil de delicioasă și se face foarte rapid

Cristian Cojocaru 16.01.2021, 20:13
Rețeta pentru clătita preferată a împăratului austriac Franz Joseph I. Este incredibil de delicioasă și se face foarte rapid

Fiecare țară se poate lăuda cu diverse bucate gustoase tradiționale sau cu alte metode de a pregăti rețete cunoscute la nivel mondial. Amintim aici clătita preferată a împăratului austria Franz Joseph I și în ce constă rețeta care îl făcea să fie înnebunit după gustul acestor clătite.

Rețeta preferată a împăratului Franz Joseph I

O rețetă de clătite care provine din Austria dar foarte cunoscută și în Germania datorită împăratului Franz Joseph I, care reprezenta unul dintre deserturile sale preferate. Nu ar fi rău ca de fiecare dată când călătorim să putem învăța și rețete din zonele în care mergem, în eventualitatea în care un preparat ne-a lăsat o foarte bună impresie și vrem să-l gustăm din nou. Această rețetă este foarte ușor de preparat, cu atât mai mult cu cât aveți experiență în a face clătite.

Kaiserschmarrn este un desert sățios, cu atât mai mult în perioada sezonului rece și poate înlocui chiar un prânz ușor. Astfel, data viitoare când mai mergeți la cumpărături, nu uitați să adăugați și lista următoarelor ingrediente, pentru a putea prepara Kaiserschmarrn când aveți poftă de ceva dulce, preparat rapid și ușor în confortul casei.

Ingrediente pentru stafidele înmuiate în rom

  • 1/3 cană de stafide
  • 3 linguri de rom sau apă

Ingrediente pentru clătită

  • 1 cană de făină
  • 1 cană de lapte
  • 3 ouă mari la care se separă albușurile de gălbenușuri
  • 3 linguri de unt nesărat, topit
  • 1 lingură de extract de vanilie sau vanilie din 1/3 baton de vanilie
  • un plic cu praf de sare
  • 1 cană de piure de mere

Ingrediente pentru caramel

  • 2 linguri de unt nesărat
  • 2 linguri de zahăr.
Se servește caldă împreună cu sosul de mere
Se servește caldă împreună cu sosul de mere

Modul de preparare al vestitelor clătite

Acum că aveți lista completă cu ingredientele pentru fiecare etapă în parte, puteți pune într-un castronel la înmuiat stafidele în rom. În cazul în care nu aveți sau nu doriți rom, puteți folosi apă în locul acestuia. După aceea separați albușurile de gălbenușuri, după care albușurile vor fi bătute spumă cu ajutorul unui tel sau mixer. De reținut că aceasta nu trebuie să fie ca la bezele!

Într-un alt castron se amestecă gălbenușurile, untul topit, vanilia, zahărul și foarte puțină sare. În același castron se vor adăuga după aceea o lingură de făina și una de lapte, amestecându-se cu mixerul la viteza mică, la care se adaugă lingură cu lingură albușurile spumă. Se încălzește o lingură de unt la foc mediu într-o tigaie unde se va coace clătita pentru aproximativ 6-7 minute.

Cu ajutorul unei spatule, se împarte clătita în 4 după care se mai adaugă o linguriță de unt și se va întoarce pentru a fi rumenită și pe partea cealaltă. Urmează a fi lăsată pe foc pentru încă 3-4 minute după care se mărunțește. Într-o altă tigaie se topesc 2 linguri de unt și două de zahăr până la caramelizare, produsul fiind adăugat peste clătită. Se servește caldă împreună cu sosul de mere și după gust, puțin zahăr pudrat.

Urmăriți Impact.ro și pe