Rețetă pentru cea mai delicioasă ciorbă de perișoare pe care o vei face vreodată

Daria Petrescu 14.08.2020, 08:07
Rețetă pentru cea mai delicioasă ciorbă de perișoare pe care o vei face vreodată

Ciorba de perișoare este unul dintre cele mai apreciate preparate. Aceasta nu ar trebu să lipsească din cartea de bugate a tuturor gospodinelor. Este simplu de gătit și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente la îndemâna oricui. Astfel că, dacă vreți să gătiți o ciorbă autentică de perișoare, aveți mai jos o listă de ingrediente și modul de preparare rapid și simplu.

Rețetă pentru cea mai delicioasă ciorbă de perișoare

Ciorba de perisoare este felul principal al unui prânz sănătos și hrănitor. Ciorba de perișoare este una din cele mai tipice ciorbe românești. Ingredientele, în special în ceea ce privește verdețurile, diferă de la o regiune la alta.

Ingrediente

3 morcovi

1 lingura făină

100 g orez bob rotund

1 ceapă

600 g carne tocată

Pentru perişoare

1 litru zeamă de varză sau castraveţi în saramură

2 roşii în bulion

2 linguri ulei

1 ceapă

1 ardei gras verde

1/2 ţelină mică

1 rădăcină pătrunjel

praf de sare

2 ouă

1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Toate zarzavaturile pentru ciorba de perisoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare.

Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Beneficiile țelinei pentru organism

Mineralele din compoziţie contribuie la o bună funcţionare a sistemului nervos şi endocrin. Este important să o introducem în meniul copiilor,  pentru că are un rol benefic în procesul de creştere şi dezvoltare.

Țelina are numeroase beneficii pentru organism
Țelina are numeroase beneficii pentru organism

Putem folosi rădacina de ţelină crudă la prepararea unei salate, singură sau în combinaţie cu mere rase, morcov ras, măsline, sau la supe, în combinaţie cu dovlecei, ciuperci.

Frunzele de ţelină conţin vitamina C şi sunt benefice în uzul extern , deoarece pot stimula cicatrizarea plăgilor, degerăturilor,  iar uleiul de ţelină are proprietăţi antihipertensive, prin conţinutul în ftalide.

În cosmetică este folosită la produsele ce combat căderea părului, deoarece infuzia din frunze de ţelină înlătură mătraţa şi întăreşte rădăcina firului de păr. O putem regăsi în  componenţa  produselor de îngrijire a tenului. Aceasta are efect revitalizant şi cicatrizant, poate ameliora acneea şi calma tenul iritat, ridat.

Urmăriți Impact.ro și pe