Rețetă paste cu nucă și zahăr, exact ca cea făcută de bunica în copilărie. O să te lingi pe degete

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 11:44
Rețetă paste cu nucă și zahăr, exact ca cea făcută de bunica în copilărie. O să te lingi pe degete

Mare parte dintre noi ne aducem aminte de pastele cu nucă pe care părinții și bunicii noștri ni le pregăteau atunci când eram mici. Uneori, nostalgici, dorim să regustăm rețetele copilăririe. Așadar, putem găti o rețetă de paste cu nucă și zahăr care ne vor aduce aminte de gusturile de altădată.

Paste cu nucă și zahăr cum le pregăteau bunicii

Un desert foarte simplu și ușor de preparat cu care bunicii noștri știau să ne alunge supărările copilăriei. Față de acei ani, acum avem norocul ca pastele să fie mult mai calitative și gustoase, rețeta fiind mult mai delicioasă și preparată în doar câteva minute, fiind necesare aproximativ 8 – 10 minute pentru prepararea pastelor. Așadar, când vei mai merge la cumpărături, nu uita să adaugi aceste simple ingrediente în coșul de cumpărături:

  • nucă;
  • pesmet;
  • zahăr;
  • unt;
  • esență de rom;
  • scorțișoară;
  • paste.

Modul de preparare a acestora estre unul extrem de simplu. Nuca va necesita să fie măcinată fin anterior. După ce ai fiert pastele, se lasă să se scurgă bine de apă și se adaugă un cub de unt peste ele. Untul va da un gust mai bun și totodată va ajuta la amestecul de nucă și pesmet să se lipească mai bine de paste. Se adaugă zahăr, scorțișoară și rom după gust; cu cât mai aromate, cu atât mai bine. Dacă ai făcut o porție prea mare, aceste apot fi băgate la frigider pentru că și reci sunt la fel de bune. Un alt avantaj este că pot fi folosite și alte arome în loc de rom și scorțișoară, un exemplu fiind vanilia și esența de lămâie.

Nucile de Macadamia conțin cea mai mare cantitate de acizi grași mononesaturați dintre toate nucile
Nucile de Macadamia conțin cea mai mare cantitate de acizi grași mononesaturați dintre toate nucile

Lucruri interesante despre nuci pe care nu le știai

Când auzim despre nuci, ne gândim cu predominanță la cele care cresc la noi în țară însă există și alte tipuri de nuci despre a căror este posibil să nu fi știut. Toate celelalte tipuri de nuci sunt foarte sănătoase și bogate în nutrienți. Astfel nucile braziliene reprezintă cea mai bogată sursă de seleniu. Mai concret, 2 nuci braziliene asigură necesarul zilnic de seleniu, un mineral important al organismului. Alți nutrienți importanți care se regăsesc în acest soi sunt magneziul dar și fibrele.

Un alt tip de nuci sunt nucile de Macadamia care sunt privite printre cele mai sănătoase din lume. Raportul între omega 3 și omega 6 este unul ideal, care ajută la lupta împotriva inflamațiilor din corpul uman. Acestea conțin cea mai mare cantitate de acizi grași mononesaturați dintre toate nucile. Consumul nucilor de Macadamia ajută la reducerea colesterolului.

Nucile românești sunt și ele recunoscute la nivel mondial tocmai prin faptul că ele conțin cea mai mare cantitate de omega 3 dintre toate tipurile de nuci. Acestea sunt foarte benefice aparatului cardiovascular precum și faptul că ajută la prevenirea cancerului.

Urmăriți Impact.ro și pe