Rețeta originală de tiramisu cu mascarpone. E desertul perfect după ce îl lași la frigider

Daria Petrescu 29.04.2020, 09:39
Rețeta originală de tiramisu cu mascarpone. E desertul perfect după ce îl lași la frigider

Prăjitura Tiramisu este unul dintre cele mai populare preparate. Îl puteți prepara într-o zi de sărbătoare sau în oricare zi din săptămână. Cu siguranță rețeta va fi aprefiată de înteaga familie. Pentru Tiramisu cu mascarpone aveți nevoie de ingredientele recomandate mai jos. De asemenea, urmăriți pas cu pas modul de preparare.

Ingrediente:

200 g. pișcoturi

250 g. mascarpone

250 ml. cafea

5 linguri zahăr

3 ouă separate

2 linguri cacao

esență rom

1 praf sare

Mod de preparare:

Pregătește o cafea și îndulcește-o după gust. Las-o să se răcorească și adaugă un strop de rom. Ia un vas în care să poți bate albușurile și puțînă sare cu mixerul, până devin spumă și își dublează volumul.

Adaugă apoi treptat jumătate din zahăr, lingură cu lingură și continuă să mixezi până când spumă devine tare și lucioasă.

Separat ajută-te de mixer și peste gălbenușuri adaugă treptat restul de zahăr până compoziția capătă o culoare albicioasă și un aspect cremos.

Peste, pune cutia de mascarpone și amestecă totul până se încorporează ingredientele. Ia cu grijă din albușuri și adaugă-le peste gălbenușuri și amestecă totul până la omogenizare. Folosește o spatulă și fă mișcări ample pentru a nu pierde aerul din albușuri.

Astfel obții crema. Într-un vas de sticlă pune pișcoturile, înmuiate puțîn unul câte unul, in cafeaua pregătită mai înainte.

E nevoie de câteva secunde să le imbibi in cafea fără că acestea să se moaie tare. Peste pișcoturi pune jumătate din crema obținută și presară o lingură cacao peste.

Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării
Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării

Adaugă următorul strat de pișcoturi și la final adaugă cealaltă jumătate din crema. Cu o sită presară uniform cacao deasupra, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Beneficiile cafelei

Cafeaua, prin conţinutul de cafeină, ajută la menţinerea concentrării în momentele solicitante.  Mai mult, îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi alungă oboseala care intervine în a doua parte a zilei, mai ales după masă.

Conform Institutului pentru studiul ştiinţific al cafelei, alţi compuşi bioactivi din cafea sunt polifenolii, care prezintă proprietăţi antioxidante şi au un aport important în lupta împotriva radicalilor liberi, protejând astfel ţesuturile de atacul agresiv al acestora.

Mituri despre cafea

Cafeaua solubilă (ness-ul) poate provoca palpitaţii cardiace – FALS. Aceasta nu provoacă palpitaţii şi nici nu este mai tare decât cafeaua obişnuită, măcinată, contrar credinţelor. De vină pentru eventualele dureri în piept sau palpitaţii la inimă este doar procedeul de preparare.

Cafeaua deshidratează – FALS. La o cană de cafea consumată primim şi o cantitate corespunzătoare de apă (circa 150 ml), contribuind astfel la aportul zilnic recomandat de lichide, de minimum 2 litri. Deşi are un uşor efect diuretic, cafeina din cafea nu este suficientă petnru a dezechilibra nivelul hidric al organismului.

Urmăriți Impact.ro și pe