Rețeta genială care te ajută să păstrezi roșiile proaspete și iarna. Trucul rapid pentru gospodinele pe fugă

Badea Violeta 01.10.2022, 09:05
Rețeta genială care te ajută să păstrezi roșiile proaspete și iarna. Trucul rapid pentru gospodinele pe fugă

Roșiile proaspete sunt pline de vitamine și antioxidanți, care ajută organismul uman. Însă, ele sunt și extrem de gustoase și merg de minune cu brânză, dar, din păcate, sezonul lor a ajuns la final.Te gândești cu groază că nu te vei mai putea bucura de aroma lor? Ei bine, află că există o rețetă genială care te ajută să păstrezi roșiile proaspete și iarna.

Cum să păstrezi roșiile proaspete și iarna

Știm că iarna îți stă gândul doar la anotimpul de vară și la legumele lui, în special la roșiile proaspete și suculente. Ei bine, de acum înainte nu va mai trebui să aștepți sosirea lui pentru a te bucura de aroma tomatelor coapte.

Există o rețetă extraordinară care te ajută să păstrezi roșiile proaspete pe tot parcursul anului. Aceasta este cunoscută doar de gospodinele iscusite. Rețeta este extrem de simplă, rapidă și unde mai pui că nici nu este costisitoare.

Ai nevoie doar de borcane de trei litri, hârtie și pudră de muștar. Acum, mai întâi de toate, trebuie să speli bine roșiile și să le usuci, apoi așează primul strat de roșii, fără să le presezi.

Deasupra lor pune o bucată de hârtie, după care, din nou, un strat de roșii. Repetă procedura până termini toate roșiile. La final mai rămâne doar să sigilezi borcanele cu capace și să le așezi într-un loc răcoros, preferabil în pivniță. Spor la treabă!

Citește și Ingredientul secret al gospodinelor iscusite pentru sosul de roșii perfect. Doar așa îl vei prepara de acum încolo!

Cum sa pastrezi rosiile proaspete
Cum sa pastrezi rosiile proaspete

Alte metode de a conserva roșiile pentru iarnă

Iată și o altă metodă ca să menții roșii proaspete și pe timp de iarnă. Pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele lucruri: alcool și ață groasă pentru fitil.

După cum observi, nici acest truc nu îți dă prea multă bătaie de cap. Tot ceea ce trebuie să faci este să speli roșiile, să le usuci și să le pui într-un borcan, după care trebuie să torni două linguri de alcool.

Ulterior, acoperă borcanul cu un capac și agită-l puțin astfel încât alcoolul să fie distribuit uniform în recipient. Mai departe, aprinde fitilul și coboară-l în borcan, apoi închide-l imediat ermetic. Simplu și rapid, nu-i așa?

O altă metodă și mai ușoară este să iei câteva ziare și să înfășori fiecare roșie separat, apoi să le bagi pe toate la frigider. Însă, asigură-te că umezeala nu ajunge pe ziare.

Citește și Cum pregătești sosul de roșii al bunicii. Ingredientul secret care îl face delicios. E ideal pentru paste!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...