Rețeta delicioasă de cheesecake cu cireșe. Cum pregătești un desert perfect de vară

Andra Daoud 17.06.2022, 12:32
Rețeta delicioasă de cheesecake cu cireșe. Cum pregătești un desert perfect de vară

Cheesecake-ul este un desert savuros și răcoritor, simplu de preparat și potrivit pentru orice anotimp. Se poate face cu fructe de sezon, iar cireșele sunt ideale în această perioadă, pentru că se potrivesc perfect cu crema de brânză și îi dau o savoare aparte. Cum se prepară desertul cu care îți poți impresiona atât familia, cât și musafirii.

Rețetă de cheesecake cu cireșe

Cireșele sunt fructele-vedetă ale începutului de vară și se găsesc în această perioadă peste tot, atât în piețe, cât și în grădini. Pot fi consumate ca atare sau pot fi incluse într-o mulțime de deserturi savuroase și răcoritoare, perfecte pentru vară. Rețeta de cheesecake cu cireșe este o idee excelentă de preparat într-un weekend pentru familie sau pentru musafiri.

Este un desert care se face ușor, este savuros și sățios, iar combinația de gusturi dulce și acrișor este ideală pentru zilele calde de vară, când nu avem poftă de mâncăruri și deserturi prea grele sau prea dulci. În plus, este o rețetă de cheesecake fără coacere, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de cuptor și că îl puteți prepara oriunde, în timp-record.

Ingrediente:

  • 500 g cremă de brânză
  • 90 g unt
  • 200 g biscuiţi
  • 100 g zahăr pudră
  • 5 g gelatină
  • o linguriță esenţă de vanilie
  • coajă rasă şi sucul de la o portocală

Pentru topping:

  • 500 g cireşe proaspete
  • 5 linguri dulceaţă sau sirop de cireşe
  • o lingură de amidon
ReTeta delicioasA de cheesecake cu cireSe. Cum pregatesti un desert perfect de vara
Ciresele pentru topping se curata de samburi

Mod de preparare:

Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu untul topit. Compoziția se omogenizează și se nivelează într-o tavă cu pereți detașabili, specială pentru cheesecake. Se dă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră, timp în care vă puteți ocupa de compoziție și de topping.

Se dizovă gelatina în sucul de portocală și se încălzește la bain-marie sau la microunde până când gelatina s-a topit, după care se lasă la răcit. Crema de brânză se mixează cu zahărul și cu esența de vanilie, după care se încorporează ușor gelatina dizolvată. Se toarnă amestecul peste baza de biscuiți și se nivelează, după care se dă la rece.

Pentru topping, se spală și se curăță de sâmburi cireșele, care se pun împreună cu coaja rasă de portocală, amidonul și dulceața sau siropul într-o cratiță pe foc. Se fierb câteva minute, până când obțineți un sos omogen. Se lasă să se răcească după care se toarmă peste crema de brânză. Cheesecake-ul se dă la frigider pentru câteva ore, după care poate fi servit.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe