Rețetă de tartă cu vișine și bezea peste. Un desert absolut incredibil

Daria Petrescu 27.07.2020, 09:53
Rețetă de tartă cu vișine și bezea peste. Un desert absolut incredibil

Rețeta de tartă cu vișine și bezea este una dintre cele mai apreciate, pe timp de vară. Răcoroasă și foarte gustoasă, prăjitura este perfectă pentru o masă în familie sau pentru prietenii veniți în vizită. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar modul de preparare este simplu, așa că nu veți petrece prea mult timp în bucătărie. Iată rețeta de tartă cu vișine și bezea.

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • 180 ml lapte
  • 100 gr unt
  • coaja rasă de lămâie
  • 3 linguri zeama de la o lămâie
  • 4 linguri zahar pudră
  • 1 castron de vișine fără sâmburi
  • un praf de sare
  • 1 cană zahăr
  • 280 gr făină
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurițe vanilie

Mod de preparare:

După ce am separate albușurile de gălbenușuri, bateți gălbenușurile spumă cu zahărul, pe care îl puneți treptat. Apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Acesta trebuie să fie la temperature camerei. După ce ați făcut asta, adăugați laptele și esența de vanilie. Amestecați făina cu praful de copt, apoi turnați treptat peste compoziția obținută. Apoi, puneți două gălbenușuri bătute spumă cu un praf de sare și coaja de la o lămâie. Le amestecați bine cu o paletă.

Următorul pas este să puneți hârtie de copt într-o tavă de 37/25 cm. Turnați compoziția în tavă și o nivelați. Așezați vișinele una lângă alta și băgați tava în cuptor timp de 25 de minute.

Între timp bateți bine într-un vas 5 albușuri spumă, zahărul pudră și zeama de la o lămâie. După ce au trecut cele 25 de minute, timp în care prăjitura a stat la cuptor, o scoateți , așezați bezeaua uniform și o mai introduceți în cuptor încă 5-10 minute, până este coaptă bezeaua. Când este gata, scoateți din cuptăr și lăsăm să se răcească. La final o tăiați și o serviți rece sau caldă, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Beneficiile vișinelor

Vișinele sunt fructele preferate în acest sezon, la fel ca și cireșele sau pepenele. Vișinele au numeroase beneficii, de care trebuie să ținem cont, fiecare dintre noi. Aceste fructe ameliorează durerile datorită proprietăților antiinflamantoare deţinute de antociani. Vorbim aici de pigmenții care dau culoarea roșie ale cireșelor. Durerile sunt vizibil îndepărate, însă consumând aceste fructe, se poate reduce stresul oxidative, care poate afecta articulaţiile şi muşchii.

Vișinele au numeroase beneficii
Vișinele au numeroase beneficii

Vișinele previn apariţia bolilor grave.  Vorbim aici despre afecţiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2. Fructele roșii menţin tinereţea graţie cantităţilor mari de betacaroten conţinute. Vişinele conţin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele

Antocianii din vişine ajută la reducerea nivelului de acid uric. Acesta, în cantităţi mari formează cristale de acid uric în articulaţii şi în ţesuturile care le înconjoară.