Vine weekendul, aşadar este momentul perfect pentru a găti un desert. Chef Nicolae Tand îţi prezintă reţeta de tartă cu mere. Aşa ceva nu vrei ratezi! Să mai spunem că este vorba şi despre îngheţată?!
Nu, nu vă închipuiţi că este banala tartă cu mere. Nici vorbă! Chef Nicolai Tand dezvăluie reţeta pe care a învăţat-o în Franţa şi pe care o recomandă cu fiecare ocazie. Este un desert simplu de făcut, dar de mare efect.
Este desertul pe care l-am învăţat în Franţa şi care mi-a plăcut cel mai mult. Mi se pare un desert atât de uşor de făcut şi pe cât e de simplu de preparat, pe atât e de delicios. Trebuie să alegi mere foarte bune, româneşti, un foietaj, puţină aromă de nucsoară şi cam atât, scrie Chef-ul pe blogul său culinar.
INGREDIENTE:
Foietaj din magazin
Mere
Gălbenuş de ou
Zahăr pudră
Nucşoara
Îngheţată
MOD DE PREPARARE:
Mai uşor de atât nici că se poate, vă garantăm. Luaţi pixul şi caietul cu reţete şi notaţi! Nu o să vă pară rău. Întindem bine foietajul într-o tavă rotundă, îl găurim cu furculiţa şi apoi îl ungem cu gălbenuş de ou. Merele se curăţă de coajă şi de cotor, apoi le tăiem la rotund. Aranjăm feliile ca o floare peste foietaj. Presărăm puţină nucşoară. Apoi, punem cam o lingură de unt deasupra (trebuie întins bine pe toată suprafaţa tartei). Presărăm zahăr pudră şi dăm tarta la cuptor până se rumeneşte frumos.
La final, este neapărat să adăugăm o cupă de îngheţată de vanilie. Ce mai?! O adevărată nebunie culinară!
Trucuri dezvăluite de Chef Tand:
Spor la gătit şi poftă bună să aveţi!