Rețetă de tartă cu gutui amărui. Nu există desert mai gustos pentru toamnă. Trucul prin care se obține acea textură perfectă

Rădulescu Valentin / 20.10.2020, 10:06
Rețetă de tartă cu gutui amărui. Nu există desert mai gustos pentru toamnă. Trucul prin care se obține acea textură perfectă

Pentru că a venit anotimpul în care se prepară foarte multe rețete savuroase, este necesar ca printre ele să se afle și tarta de gutui amărui. Acest preparat este o delicatesă dacă știi exact cum trebuie să îl faci și la ce trucuri să apelezi. Așadar, îți oferim una dintre cele mai gustoase rețete ale gospodinelor.

Ce îți trebuie pentru a face o tartă de gutui excepțională?

Pentru că este sezonul de toamnă, tarta cu gutui este perfectă pentru acest anotimp răcoros. Chiar dacă nu vă plac gutuile simple, această rețetă vă face să le iubiți, în special pentru gustul dulce-amărui pe care îl oferă.

Pentru a obține o tartă gustoasă, dar care să aibă și un aspect plăcut atunci când o scoateți din cuptor, este nevoie de următoarele ingrediente: 300 g de făină, 150 g de unt, 80 g de zahăr, 1 gălbenuș, praf de sare, 3-4 linguri de apă rece, 4-5 gutui curățate de coajă și tăiate felii, 100 g zahăr brun, 500 ml de apă, zeamă de lămâie și după preferințe afine, vișine sau nuci.

Rețetă de tartă cu gutui amărui. Nu există desert mai gustos pentru toamnă. Trucul prin care se obține acea textură perfectă
Rețetă de tartă cu gutui amărui. Nu există desert mai gustos pentru toamnă. Trucul prin care se obține acea textură perfectă

Mod de preparare

După ce facem rost de toate ingredientele, începem să facem un sirop din apă, zeama de lămâie și zahărul brun. După ce siropul începe să fiarbă, începem să adăugăm feliile de gutui, după care îl mai lăsăm la fiert aproximativ 30 de minute până se îngroașă. Când timpul a expirat, lăsăm siropul la răcit.

Până când siropul se va răci, ne apucăm de aluat. Acesta se face prin frecarea cu o furculiță a untului rece împreună cu gălbenușul de ou, după care adăugam zahărul, sarea și făină, apoi amestecăm până vom obține un aluat nisipos. Acum este necesar să adăugăm 3-4 linguri de apă rece pentru a lega aluatul. După ce terminăm, îl adunăm sub forma unei bile, îl înfășurăm în folie alimentară și îl băgăm la frigider circa 15-20 de minute.

După ce a trecut timpul de așteptare, întindem aluatul pe blatul presărat cu făină și i se dă o formă rotundă, după care îl așezăm în tava de tartă. Acesta trebuie înțepat într-un loc cu furculița și îl punem la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, aproximativ 15 minute pentru a prinde crustă.

Ultimul pas pentru a obține o tartă savuroasă, este să scoatem aluatul din cuptor, așezăm deasupra fructele și turnăm siropul care ne-a rămas, iar apoi băgăm tarta la copt pentru aproximativ 30 de minute. După ce timpul a expirat, scoatem tarta, o lăsăm la răcit 10-15 minute, iar acum putem să o gustăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI