Rețetă de pepene roșu murat. Trucul gospodinelor transmis din generație în generație

Iancu Andreea 25.10.2020, 20:09
Rețetă de pepene roșu murat. Trucul gospodinelor transmis din generație în generație

Pepenele este fructul preferat de mulți în sezonul cald. Extrem de dulce și zemos, acesta poate deveni un desert minunat în timpul verii. Totuși, el poate fi folosit cu succes drept garnitură la friptură, dacă este murat. Mai puțin obișnuită, rețeta de pepene roșu murat este folosită de gospodinele îndrăznețe, care preferă gustul deosebit al fructului.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de pepene roșu murat

Inedit în rândul murăturilor, pepenele roșu completează de minune mâncărurile. Acesta este și extrem de nutritiv, având doar 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, seleniu etc., potrivit csid.ro.

Având în vedere că este extrem de benefic pentru organism, pepenele roșu murat poate fi o opțiune sănătoasă pentru perioada iernii, când fructele și legumele sunt mult mai puține. Unde mai pui că sunt și extrem de aspectuoși, oferind o paletă de culori în farfurie.

Ingrediente

  • pepeni verzi de mărime mică-mijlocie
  • ardei iuți
  • morcov
  • usturoi
  • țelină (frunze și rădăcina)
  • crenguțe de vișin
  • mărar uscat
  • boabe muștar
  • piper boabe
  • apă
  • sare
Rețeta de pepene roșu murat
Rețeta de pepene roșu murat

Cum prepari pepenele roșu murat

Primul pas pentru a pune pepene roșu la murat este să îl înțepi lângă codiță, pentru a putea avea pe unde să își tragă saramura. Apoi, pepenii se așază în butoi, împreună cu crenguțele de vișin. De asemenea, lângă aceștia se adaugă morcov și țelină. Acestea trebuie tăiate în prealabil în fâșii sau rondele. Cei care preferă aroma iute, pot adăuga și ardei iute. Nu uitați de mărar uscat. Crenguțele de mărar ar trebui să fie așezate pentru început la fundul butoiului, printre pepeni, dar și deasupra lor. De asemenea, usturoiul, boabele de muștar și de piper trebuie să fie și ele prezente.

Pentru a obține saramura avem nevoie de apă cu sare. Raportul pe care trebuie să îl folosești este de o lingură de sare grunjoasă la un litru de apă. Amestecul se toarnă peste pepeni, având grijă ca saramura să acopere fructele. Dacă până a doua zi aceștia își trag apa cu sare, trebuie să completăm cantitatea lipsă. De asemenea, în fiecare zi, pepenii trebuie rotiți în butoi pentru a evita formarea de floare.

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, puteți pune la murat în același butoi cu pepenii și gogonelele sau conopida. Vor forma un adevărat amestec de savoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...