Reţetă de mâncare de urzici. Ingredientul pus de gospodinele din Moldova pentru un gust desăvârşit

Badea Violeta 16.03.2022, 14:09
Reţetă de mâncare de urzici. Ingredientul pus de gospodinele din Moldova pentru un gust desăvârşit

Urzica este planta vedetă a anotimpului de primăvară. De regulă, aceasta crește în sălbăticie, în păduri și pajiști, iar frunzele și rădăcinile lor sunt folosite ca plante medicinale. De asemenea, din această planta se pot face diferite preparate extrem de gustoase. Noi vă vom prezenta o rețetă minunată de mâncare de urzici. Se pregătește foarte ușor și este delicioasă. Iată ingredientul care-i dă gust!

Mâncare de urzici. Rețeta, pas cu pas

Urzicile sunt foarte sănătoase, conțin o mulțime de nutrienți și sunt foarte bogate în fibre. În caz că nu știai deja acest lucru, află că aceste plante senzaționale fac parte din alimentația oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Să nu mai vorbim despre cât de gustoasă este atunci când o preparăm ca la carte. Iată cea mai bună mâncare de urzici.

Reteta de urzici
Reteta de urzici

Ingrediente

  • o plasă de urzici
  • patru căței de usturoi
  • o ceapă
  • 100 ml smântână acră (30% grăsime)
  • ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început se curăța urzicile, dar nu înainte de a scoate toate firele de iarbă, paie sau orice altceva se mai găsește printre ele. Mai departe, se spală foarte bine urzicile, de preferat în mai multe ape.

Acum, se pun aproximativ doi litri de apă într-un vas încăpător și se adaugă urzicile atunci când apa a început să fiarbă. După ce s-au opărit bine, se scot și se lasă să se răcească, apoi se toacă cât mai mărunt.

Acum, se curăță și se toacă o ceapă și patru căței de usturoi, se toarnă câteva linguri de ulei într-un crăticioară, iar apoi aceasta se pune la foc. După ce uleiul s-a încins, se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă pe foc timp de câteva minute.

Ulterior, se dă focul mai încet și se adaugă trei linguri de făină. Se amestecă totul foarte bine pentru a nu face cocoloașe.

Mare atenție la făină, deoarece aceasta va avea tendința de a se îngroașa și de a se lipi de cratiță, însa nu trebuie să îți faci griji, fiindcă este normal să se întâmple acest lucru.

Deasupra amestecului obținut se toarnă circa jumatate de litru din lichidul în care ai opărit urzicile și se amestecă bine.

Pentru ca mâncarea de urzici să iasă cât mai bună, în locul apei urzicilor poți folosi lapte calduț. Se lasă sa fiarbă la foc mediu, apoi se adaugă urzicile tocate.

Se lasă mâncarea de urzici la foc timp de circa zece minute, apoi se adaugă smântâna. Acest ingredient are caăacitatea de a face mâncarea mai gustoasă și mai cremoasă.

De asemenea, se mai adaugă un cățel de usturoi zdrobit și se amestecă foarte bine. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...