Rețeta de kebab a lui chef Cătălin Scărlătescu. Nu vei mai da niciodată banii la fast-food

Badea Violeta 25.01.2023, 18:03
Rețeta de kebab a lui chef Cătălin Scărlătescu. Nu vei mai da niciodată banii la fast-food

Kebabul este un preparat culinar originar din Orientul Mijlociu. Acesta a reușit să ajungă și în România, iar în zilele noastre este foarte popular la fast food. Puțini sunt cei care știu, însă, că acest preparat poate fi reprodus foarte simplu și acasă. Chef Cătălin Scărlătescu are o rețetă specială de kebab, rapidă și ușor de preparat, de care te vei îndrăgosti iremediabil.

Kebab după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a fost pasionat încă de mic de bucătărie, iar cea care l-a inspirat a fost chiar bunica lui. Acesta a lucrat în domeniu vreme de mulți ani și a vizitat numeroase țări din dorința de a se bucura de arta culinară a acestora.

Bineînțeles, vedeta de la Antena 1 cunoaște foarte bine și secretele bucătăriei orientale, astfel că le-a împărtășit fanilor săi din mediul online o rețetă simplă și delicioasă de kebab.

Din când în când, celebrul jurat de la „Chefi la cuțite” le împărtășește urmăritorilor săi din tainele bucătăriei internaționale. Iată cum se obține cel mai îndrăgit preparat de la fast-food. De acum încolo îl vei putea face și acasă.

Citește și Cum s-au certat Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru la America Express. „Eu mă întorc cu spatele și plec”!

Reteta de kebab a lui chef Catalin Scarlatescu 1
Reteta de kebab a lui chef Catalin Scarlatescu 

Ingrediente:

  • carne tocată ( 70% carne de vită, 30% carne de oaie, nu foarte slabă, să aibă și un pic de grăsime în ea);
  • ulei de măsline extra virgin;
  • usturoi;
  • ardei iute;
  • destul de mult pătrunjel;
  • pâine;
  • sare;
  • piper măcinat.

Mod de preparare:

În cazul în care amestecul iese foarte fad, poți adăuga puțină apă minerală carbogazoasă și poți pune doar frunzele pătrunjelului. Acum, amesteci totul foarte bine, iar mai departe lași compoziția în frigider peste noapte, însă nu înainte de a o acoperi cu o folie de plastic.

Din carnea tocată, formează câteva chifteluțe, apoi unge grătarul cu ulei și așează carnea. Ulterior, prăjeste pâinea pe grătar, pune pătrunjel, kebabul și stoarce puțină lămâie. Nu o să te dezamăgească rețeta asta. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Primele momente tensionate dintre chef Scărlătescu și Doina Teodoru la America Express. De ce s-au contrazis cei doi îndrăgostiți. „Am înnebunit”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...