Rețetă de gogoși de post în stil lingură. Mod de preparare și ingrediente

Emanuela Pană 07.10.2021, 09:39
Rețetă de gogoși de post în stil lingură. Mod de preparare și ingrediente

Tot din categoria rețetelor de post face parte și cea de gogoși de post pufoase și aromate în stil lingură, un desert simplu, dar extrem de nimerit pentru zilele în care ai poftă de dulce, dar vrei să respecți postul. Gogoșile de post în stil lingură sunt o alternativă mai simplă a gogoșilor clasice și poate chiar la fel de bune. Tot ce trebuie să faci e să urmezi rețeta din rândurile de mai jos.

Rețetă de gogoși de post în stil lingură

Pentru foarte mulți dintre noi, gosoșile bunicii se numără printre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei. Când ea era cea care le făcea totul părea atât de simplu, nu-i așa? Ei bine, vestea bună este că această rețetă chiar este simplă și ușor de făcut, nu necesită ingrediente complicate și nici un timp lung de gătire.

Gogoșile de post în stil lingură reprezintă cea mai bună alegere atunci când vrei să duci la capăt un post lung și aspru și ai vrea să mânânci, totuși, ceva dulce sau pur și simplu când vrei să încerci și atfel de gogoși decât cele clasice. De menționat că, atunci când faci gogoși de post, pentru a ieși la fel de gustoase și aromate, secretul constă în aromele pe care le adaugi. Poți opta pentru esențe de lămâie, vanilie, portocală – îți vor garanta un gust nemaipomenit.

Un alt sfat pentru un rezultat deosebit este referitor la uleiul pe care-l vei folosi pentru prăjit, care trebuie să fie de floarea soarelui. În caz contrar, se schimbă gustul gogoșilor. De asemenea, nelipsit trebuie să fie și vârful de sare, chiar dacă este vorba despre un desert, întrucât acest ingredient poate face diferența între niște gogoși banale și unele senzaționale.

Rețeta de gogoși de post turnate cu lingura este inspirată din rețetele întâlnite la mănăstiri, fiind încercată de mulți credincioși după ce le-au savurat acolo, gătite de călugări. Așadar, cine spune că dacă ții post trebuie să te reții de la micile plăceri? Ușor de făcut, pufoase și aromate, aceste gogoși vă vor îndulci postul.

Citește și: Cum se face omleta fără ouă. Rețeta de post e gata în doar trei minute

Ingrediente și mod de preparare

Scepticii care cred că mâncărurile și deserturile de post n-au cum să fie delicioase trebuie să încerce această rețetă.

Gogoși pufoase de post, turnate cu lingura
Gogoși pufoase de post, turnate cu lingura

INGREDIENTE:

  • 500 g de făină albă;
  • 15 g de drojdie;
  • 300 ml de apă caldă;
  • 1 esență de vanilie;
  • 1 esență de lămâie;
  • 1 vârf de sare;
  • 100 g de zahăr;
  • 5 linguri de ulei;
  • 600 ml de ulei pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun într-un bol făina, esențele, drojdia, apa caldă și se frământă.
  2. Se adaugă uleiul puțin încălzit și se amestecă în continuare.
  3. Aluatul format trebuie să fie unul moale.
  4. După ce se frământă, se lasă aluatul la crescut până își dublează volumul.
  5. Într-un ceaun, se pune uleiul la încins și se adaugă câte o lingură de aluat.
  6. Se lasă gogoșile la prăjit pe ambele părți.
  7. Pentru a scăpa de excesul de ulei, gogoșile se scot pe șervețele, după care se tăvălesc prin zahăr.
  8. Gogoșile obținute pot fi savurate atât calde, cât și reci.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe