Rețeta de ciorbă țărănească cu carne de porc și legume asortate

Rețeta de ciorbă țărănească cu carne de porc este unul dintre cele mai populare preparare. La această rețetă puteți înlocui carnea de porc cu carne de pui. Rezultatul va fi cu siguranță unul reușit. Pentru cei care vor să încerce această rețetă, vă preentăm mai jos lista de ingrediente, dar și modul de preparare. Cu siguranță veți vrea să mai încercați acest preparat.

Rețeta de ciorbă țărănească, extrem de gustoasă

Putem acri ciorbă țărănească de porc cu zeamă de varză acră (moare de varză), dar și cu borș, zeamă de lamiae, zeamă de corcodușe sau prune acre, zeamă din struguri verzi (necopti) – în funcție de obiceiuri, sezon și gusturi.

Ingrediente:

700 g carne de porc

2 ardei

1 ceapă

6 morcovi (mici)

1 cartof (mare)

tarhon (patrunjel)

100 g tăiței de orez

sare

piper

Mod de preparare:

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert într-o oală cu 2 litri de apă și cu puțînă sare. În primele minute de fiert se spumează.

Se lasă să fiarbă aproximativ 45 de minute. Legumele se curată, se spală și se taie: ardeii cubulețe, ceapă se toacă mărunt, morcovii se dau pe răzătoare sau la robot, cartoful cubulețe. Se călesc legumele în puțîn ulei încins câteva minute.

Apoi se adaugă in oală peste carne și se lasă să fiarbă, toate in afară de cartof care se adaugă după 10 minute. Se condimentează după gust cu sare și piper. Spre final se adaugă tăițeii de orez, apoi tarhonul. Se stinge focul. Se servește simplă sau cu smântână.

Beneficiile morcovilor

Sunt bogaţi în betacaroten, un compus care se transform în mod natural în vitamina A atunci când sunt consumaţi. Cu cât morcovul este mai oranj, cu atât este mai bogat în betacaroten.

Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului

Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului

La nivelul retinei, vitamina A se transformă în rodopsină, un pigment purpuriu care te ajută să vezi noaptea.

În plus, betacarotenul protejează împotriva degenerării maculare (afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică) şi a cataractei.

Studiile arată că morcovii reduc riscul apariţiei cancerului de plămâni, mamar şi de colon cu până la o treime datorită conţinutului de falcarinol, un pesticid natural din componenţa acestora.

Aceştia scad nivelul colestrolului rău care cauzează ateroscleroza, iar fibrele pe  care le conţin eliberează fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii conţin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, şi ţin presiunea sângelui sub control.

Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajută la vindecarea acneei, previn deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.

Sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI