Rețeta de ciorbă de burtă falsă. S-a aflat ce se pune în loc, astfel încât să iasă delicioasă. Burta de vită poate fi înlocuită cu succes cu un anumit tip de ciupercă. Cei ce vor servi acest fel delicios, abia dacă vor face diferența dintre ciorba originală de burtă și cea falsă. Cum se face și care sunt ingredientele necesare?
Ciorba falsă de burtă se prepară din ciuperci pleurotus și este indicată pentru aceia care nu se dau în vînt după ciorba de burta clasică. În schimb, aceia care preferă ciorba de burtă de vită vor putea servi fără probleme și pe cea falsă, cu ciuperci.
Din păcate ciorba de burtă falsă nu poate fi servită de către cei care țin post, întrucât contine ouă, smântână, precum și afumătură. Pe de altă parte, ciorba de burtă falsă poate constitui o alternativă pentru cei care vor să scape de mahmureală.
– 500 gr ciuperci pleurotus
– 250 gr afumatura (costita, kaizer, bacon)
– 2 buc. ceapa
– 1 buc. ardei rosu
– 1 buc. morcov
– 1 lingura ulei
– sare
– piper
– cimbru uscat
– 4 buc. galbenusuri de ou
-300 gr smantana cu minimum 20% grasime
-4 buc. catei de usturoi
Prepararea ciorbei de burtă falsă începe prin a se toca afumătura și cele două cepe. Apoi, se trece la ciupercile pleurotus a căror tulpină se taie și se păstrează doar părțile fragede. Ciupercile se taie în fâșii astfel încât să semene cu bucățile de burtă de vită. Se pune uleiul într-o oală mai mare, în care se călește ceapa și afumătura. Peste acestea se vor adăuga și bucățile de ciuperci, iar apoi sarea și piperul.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Ciupercile se călesc, după care se adaugă și ardeiul roșu tăiat cubulețe. Se va mai căli totul 2-3 minute. Se adaugă 2.5 litri de apă fierbinte, apoi se pune și un praf de cimbru uscat. Totul se lasă la foc timp de 20-30 de minute, până ce dă în fiert. Morcovul se rade și se călește în puțin ulei. Dupa ce s-a înmuiat, se adaugă peste ciorba de burtă falsă. Se mai fierbe 5-6 minute și se oprește focul. Ciorba este aproape gata. Se trece la prepararea lichidului care va face ciorba albă și îi va da gustul aparte.
Se adaugă într-un castron cele 4 gălbenușuri, smântâna și usturoiul zdrobit și se amestecă bine totul. Liezonul trebuie adus la o temperatură apropiată de ciorbă, astfel că se adaugă câte un ciorbar de zeamă până când liezonul este destul de cald pentru a putea fi turnat încet peste întreaga compoziție. Toată compoziția trebuie bine amestecată și gata este ciorba de burtă falsă. Vă dorim Poftă Bună!