Reţetă de chiftele ruseşti. Ies demenţiale dacă pui acest ingredient în ele. Nu ai voie să le ratezi

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 14.01.2022, 14:16
Reţetă de chiftele ruseşti. Ies demenţiale dacă pui acest ingredient în ele. Nu ai voie să le ratezi

Reţeta de chiftele ruseşti ar putea fi exact ceea ce-ți lipsește într-un weekend din sezonul rece sau chiar și într-o seară friguroasă în care simți nevoia de o mâncare gătită caldă și gustoasă, care să-ți ofere senzația de confort. Ies savuroase dacă pui un ingredient special în ele, deși acesta nu este asociat cu un asemenea preparat în bucătăria românească. Totuși, el face toată diferența.

Reţetă de chiftele ruseşti. Ingrediente

  • 500 g carne tocată de pui
  • o jumătate de franzelă
  • o ceaşcă cu lapte
  • două linguri cu unt
  • 3 linguri pesmet
  • 100 de grame de smântână
  • o linguriţă cu făină
  • o legătură de pătrunjel tocat
  • o ceapă mare
  • piper măcinat
  • sare
Reteta de chiftele rusesti. Ies dementiale daca pui acest ingredient in ele
Chiftele rusesti

Reţetă de chiftele ruseşti. Mod de preparare

Înainte de orice altceva, trebuie să cureți ceapa și să o tai mărunt, după care să o călești în unt topit. Când devine sticloasă, o poți adăuga într-un bol în care ai pus carnea tocată. Înmoi în lapte jumătatea de franzelă și o fărâmițezi bine, după care o adaugi peste carne și amesteci.

Condimentezi amestecul cu sare și piper, după gust. Apoi, îți umezești bine mâinile și începi să formezi chiftelele, în ce formă și la ce dimensiune dorești. E de preferat ca acestea să fie suficient de mici și egale, astfel încât să se gătească repede și în același timp.

Trebuie să dai fiecare chifteluță prin pesmet și să o așezi pe o farfurie întinsă. Când sunt toate gata, poți începe să le prăjești în unt topit. Este recomandat să folosești o cratiță mai largă, ca să încapă toate.

După ce chiftelele se prăjesc pe ambele părți, se acoperă cu smântână și se lasă la foc mic, timp de 10 minute. Acest ingredient le va face cu adevărat savuroase și datorită lui, chiftelele nu vor ieși uscate în interior.

Atenție! În cazul în care smântâna începe să se „desfacă” sau să se „taie”, tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină făină, astfel încât sosul să se lege frumos. Când sosul scade puțin, iei cratița de pe foc și presari verdeaţă tocată mărunt.

Chiftelele rusești se servesc calde. Sunt sățioase și oferă o senzație de confort pe care toată lumea o apreciază, mai ales în sezonul rece. Poți pune lângă acest preparat o mămăligă aburindă, o pâine proaspătă sau prăjită, piure de cartofi pufos, castraveți în oțet sau o salată verde, după cum preferați tu și cei pe care îi aștepți la masă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...