Rețetă ciorbă de perișoare cu zeamă de varză. Este un preparat tradițional, extrem de iubit de toți românii. Învață să-l prepari corect

Iancu Andreea 12.11.2020, 15:56
Rețetă ciorbă de perișoare cu zeamă de varză. Este un preparat tradițional, extrem de iubit de toți românii. Învață să-l prepari corect

Ciorba de perișoare este una dintre preferatele multor români, care se bucură de preparate tradiționale la masă. Totuși, varianta acrită cu zeamă de varză este una mult mai savuroasă, dar și extrem de sănătoasă și sățioasă. Află cum poți prepara chiar la tine acasă rețeta de ciorbă de perișoare cu zeamă de varză.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de ciorbă de perișoare cu zeamă de varză

De la nicio masă de prânz autentică nu ar trebui să lipsească ciorba. Extrem de bogată în nutrienți, datorită legumelor fierte, dar și cu un aport important de proteine, ciorba poate fi un preparat complet. Astfel, este ideală pentru o masă precum prânzul sau cina. Totuși, ciorba de perișoare merge de minune cu puțină smântână și un ardei iute, dar și cu pâine abia scoasă din cuptor. Astfel, preparatul devine unul mai puțin pentru dietă și mai mult pentru pofticioși.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocată de porc
  • 2 ouă
  • 1 mână de orez
  • 4 cepe
  • 1 buc țelină
  • 2 buc pătrunjel rădacină
  • 3-4 buc morcovi medii sau vreo 8 buc mici
  • 1 ardei kapia roșu copt
  • 1 cutie mică de bulion
  • 1 cană de 250 ml zeamă de varză sau moare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță boia dulce de ardei
  • frunze de pătrunjel
Rețetă ciorbă de perișoare cu zeamă de varză
Rețetă ciorbă de perișoare cu zeamă de varză

Cum se prepară rețeta de ciorbă de perișoare cu zeamă de varză

Începem prin a pregăti perișoarele astfel: curățăm un morcov, două bucăți de ceapă, care se curăță și se toacă mărunt. Se călește ceapa în două linguri de ulei și apoi se dă morcovul pe răzătoarea mică și se adaugă în tigaie. Deasupra se presară o jumătate de linguriță de boia. Compoziția se adaugă peste carnea tocată de porc și se amestecă totul până când se obține o compoziție omogenă. Separat, se spală orezul și se adaugă peste carne. În plus, se adaugă și cele două ouă și se amestecă totul.

Se pune o oală de 6 litri cu apă pe foc, la fiert. Se curăță ceapa și restul legumelor rămase și se toacă mărunt, adăugându-se după ce apa începe să clocotească. Atunci când ceapa, morcovii, rădăcinile de pătrunjel și de țelină sunt aproape fierte se adaugă ardeiul kapia copt, tocat mărunt.

Perișoarele se modelează și se pun la fiert în oală. După ce acestea sunt fierte, se adaugă o cutie mică de bulion și o cană de zeamă de varză și se lasă până dă în clocot. La final, ciorba de perișoare se condimentează cu pătrunjel tocat și se lasă la odihnit timp de încă 30 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...