Rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac. Este extrem de ușor de preparat și foarte gustos

Ioana Bucur 11.01.2021, 15:04
Rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac. Este extrem de ușor de preparat și foarte gustos

Budinca – delicioasă! Macaroanele – plăcerea vinovată a multora! Plăcinta cu brânza și spanac – o plăcere! Ce se întâmplă dacă le pui pe toate în același fel de mâncare? Simplu: un preparat minunat, pe placul chiar și celor mai pretențioși meseni. Află, din materialul de mai jos, cea mai simplă rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac.

Rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac

Ideală la prânz, la cină sau, de ce nu, chiar și la micul dejun – mai ales în cazul pofticioșilor -, această rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac este delicioasă și foarte ușor de preparat. Lista ingredientelor nu este deloc lungă, multe dintre ele având deja loc de cinste în frigiderul sau cămara din cele mai multe case de la noi din țară.

Această budincă de macaroane cu brânză și spanac le va face pe plac atât iubitorilor de plăcinte cu brânză sărată cât și celor care adoră o porție sănătoasă de paste. Se consumă rece, caldă, simplă, cu sos de iaurt, cu sos de smântână sau cu o garnitură de legume proaspete.

Ingrediente:

  • 400 de grame de macaroane sau orice alt tip de paste – penne, fussili etc.
  • 400 de grame de brâznă sărată – se poate folosi telemea sau brânză de burduf
  • 200 de grame de brânză proaspătă de vaci
  • trei ouă
  • 250 de grame de smântână de consum (Atenție! Nu lichidă)
  • 500 de grame de spanac proaspăt
  • sare și piper, după gust
  • frunze de busuioc
  • chimen și nucșoară măcinate
  • 50 de grame de unt

Mod de preparare

Cea mai simplă rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac
Cum se prepară budinca de macaroane cu brânză și spanac

Cum se prepară spanacul

Pentru a prepara această rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac trebuie urmați câțiva pași simpli. Se începe cu pregătirea spanacului. Se spală frunzele cu simț de răspundere și se lasă la scurs. Se aleg și câteva dintre cele mai sănătoase tulpini și se adaugă preparatului, pentru un plus de savoare.

Se umple un vas cu apă și se pune pe foc. Spanacul se adaugă doar atunci când apa începe să clocotească. Se lasă două minute, apoi se scoate, într-o sită. Spanacul nu trebuie fiert, ci opărit. Se lasă puțin la răcit și se toacă mărunt. Un truc folosit de cele mai iscusite gospodine ajută frunzele să își păstreze culoarea intensă chiar și după gătit. Pentru asta, se pune un vârf de cuțit de bicarbonat în apă.

Cum se prepară umplutura

Pentru a prepara umplutura, potrivit pașilor din această rețetă budincă de macaroane cu brânză și spanac, se sfărâmă brânza sărată într-un vas, apoi o încorporăm amestecului de brânză proaspătă și condimente. În cazul în care compoziția iese prea densă, se mai pot adăga una sau două linguri de smântână fermentată. Se pun frunzele de busuioc, tocate mărunt.

Cum se prepară macaroanele

Într-un vas cu apă, pus pe foc, se adaugă un praf de sare. În momentul în care apa începe să fiarbă, se pun macaroanele și se lasă pe foc, potrivit instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, se scurg bine i se trec sub un jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere.

După ce se parcurg toți pașii de mai sus, se ia o tavă de cuptor ce se unge cu un strat de unt. Se amestecă pastele cu brânza și spanacul și se întinde compoziția obținută într-un strat uniform. Se amestecă ouăle cu smântâna până se obține un amestec omogen. Se toarnă peste macaroanele cu brânză și spanac. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se lasă timp de 15 minute.