Restricțiile anti-Covid revin. Masca de protecție, din nou obligatorie în anumite condiții

Ana Anitoiu 29.06.2022, 11:40
Restricțiile anti-Covid revin. Masca de protecție, din nou obligatorie în anumite condiții

Restricțiile anti-Covid revin, de teama unui nou val al pandemiei de coronavirus. Masca de protecție este din nou obligatorie în anumite condiții, în mai multe țări din Europa, printre care se numără și unele dintre destinațiile de vacanță preferate de români.

Ce restricții anti-Covid revin și unde trebuie să fie respectate

Mai exact, restricțiile anti-Covid încep să revină în țări europene precum Franța. În acest stat, oamenilor li se cere să poarte măști de protecție în spațiile aglomerate. Totuși, nu este vorba despre o regulă, ci despre o recomandare.

Recomandarea referitoare la purtarea măștilor de protecție în Franța vine în contextul în care media pe șapte zile a cazurilor noi zilnice de coronavirus a crescut de patru ori față de cea din luna mai. Totuși, numărul noilor îmbolnăviri este de cinci ori mai mic față de cel înregistrat la începutul acestui an, de 366.179 de cazuri.

Numărul persoanelor internate în spital din cauza Covid-19 a ajuns la data de 18 iunie la cel mai scăzut nivel din ultima jumătate de an. Adică la 13.876. Însă, de atunci, acesta a mai crescut cu 1.223, ajungând la 15.099 – un maxim al ultimelor patru săptămâni. În plus, bilanțul deceselor în rândul pacienților Covid-19 înregistrat în Franța a crescut, marți, cu 48, până la 149.406.

Restrictiile anti-covid revin. Masca de protectie, din nou obligatorie in anumite conditii
Restrictiile anti-covid revin in Franta si alte tari europene. Foto: pexels.com

Alte țări în care au revenit restricțiile anti-Covid-19

Franța nu este singura țară europeană în care au revenit restricțiile anti-Covid-19. Autoritățile din Portugalia au hotărât ca măștile de protecție să fie din nou obligatorii în mijloacele de transport în comun. La începutul acestei luni, această țară a înregistrat 30.000 de îmbolnăviri.

De asemenea, autoritățile din Italia au hotărât să impună o măsură similară. Însă, deocamdată acestea nu cer ca măștile de protecție să fie purtate și în avioane. În plus, spaniolii se confruntă cu o situație asemănătoare. Totodată, oficialii din Grecia, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, au decis să revină la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile aglomerate. Amenzile pe care le riscă cei care nu respectă această măsură este de 300 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...