Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Ţara care a luat decizia controversată

Ioana Bucur 10.05.2021, 09:14
Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Ţara care a luat decizia controversată

În contextul pregătirilor pentru lansarea certificatului verde, ce ar ușura călătoriile în interiorul statelor Uniunii Europene, autoritățile din această țară au anunțat restricții ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Unde se va putea circula liber pe străzi, fără declarație pe proprie răspundere, indiferent de oră.

Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid

Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Este decizia controversată a autorităților din Germania, care au anunțat că, începând de duminică noapte, locuitorii țării considerați complet imunizați împotriva SARS-CoV-2 nu vor mai fi obligați să respecte restricțiile de circulație valabile pe timpul nopții și chiar și unele măsuri privind contactul social. Astfel, persoanele care au primit ambele doze ale vaccinului anti-Covid-19 sau au trecut deja prin boală, vor avea voie să participe la întâlniri, în privat, fără nicio restricție, cu alte persoane din aceleași două categorii. În cazul în care vor lua contact cu persoane neimunizate, aceștia nu vor mai fi obligați să țină distanța socială.

Un alt beneficiu anunțat pentru cei imunizați împotriva Covid este legat de călătorii. La revenirea în Germania, ei nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină, cu unele excepții – dacă revin dintr-o țară sau o regiune în care o anumită tulpină a virusului a dus la o creștere alarmantă a numărului de infectări. În plus, germanilor imunizați nu li se va mai cere să prezinte un test Covid cu rezultat negativ pentru a intra în centrele comerciale sau pentru a putea beneficia de alte servicii.

Până acum, mai bine de 31% din populația Germaniei a primit măcar o doză din vaccin, în timp ce 8,8% dintre nemți au fost complet vaccinați, a anunțat, vineri, Institutul Robert Koch. Autoritățile sanitare au recomandat păstrarea obligativității purtării măștii de protecție și distanțarea socială în anumite situații.

Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid
Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid

Aproape 20.000 de persoane s-au vaccinat la Maratonul vaccinării de la București

Relaxarea restricțiilor în România depinde direct de succesul campaniei naționale de vaccinare, anunță autoritățile de la noi din țară. Potrivit datelor anunțate duminică seară, peste 18.000 de persoane fuseseră vaccinate, până în acel moment, în cadrul Maratonului vaccinării de la București.

„România, jos pălăria! Cum încheiem acest weekend? Cu rezultate foarte bune!”, a scris secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu pe Facebook, duminică seară.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), duminică, în România, au fost vaccinate 103.937 de persoane, dintre care 88.282 cu serul Pfizer, 9.706 cu cel de la Moderna, 5.747 cu cel produs de AstraZeneca şi 202 cu cel de la Johnson & Johnson, numărul total al românilor ce au primit serul anti-Covid-19 ajungând la 3.629.484.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...