Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să iasă pe stradă, de fapt

Ana Anitoiu 13.04.2021, 20:38
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să iasă pe stradă, de fapt

Restricţii pe litoral de 1 Mai. Vacanța de Ziua Muncii din acest an nu va semăna cu cele de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. Cu toate că la Vama Veche și la Mamaia se fac pregătiri intense pentru primirea turiștilor, aceștia vor trebui să respecte unele măsuri de siguranță pentru limitarea răspândirii virusului. Iată până la ce oră se va putea circula pe stradă, de fapt.

Restricţii pe litoral de 1 Mai. Ce se va întâmpla la Vama Veche

În ciuda faptului că la Vama Veche incidența este sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, petrecerile de odinioară ce se încheiau în zori vor rămâne doar o amintire dragă pentru cei care obișnuiau să petreacă Ziua Muncii în acest fel. În acest an, toată lumea va trebui să fie la cazare până la ora 22:00, iar localurile se vor închide de la ora 21:00. Totuși, patronii hotelurilor și pensiunilor de aici, la fel ca cei de pe tot litoralul, se pregătesc intens pentru a-și primi turiștii care vor profita de minivacanța de 1 Mai și de Paștele din acest an. Cu toate că nu duc lipsă de rezervări, aceștia nu vor putea funcționa la capacitate maximă, din cauza pandemiei de coronavirus.

”Așteptăm să vedem ce se va întâmpla și probabil vom avea un 1 Mai conform cu ce se întâmplă. Este pandemie. Cazarea va fi la 70%, dar putem face turism și în aceste condiții dacă respectăm toate măsurile, igiena, dezinfectant, tot ce înseamnă distanțare socială. Anul trecut a fost un an pilot, anul acesta am învățat de anul trecut și putem ține în frâu problemele. Trebuie să limitam unele acțiuni. Ideal ar fi fost să fie deschise toate, dar avem aceste reguli și le respectăm. După ora 22 practic Vama va dormi, petrecerile vor fi de zi si vom mai vedea ce spune guvernul”, a spus Mugur Cristea, proprietar Vama Veche.

Restrictii pe litoral de 1 Mai. Pana la ce ora vor avea voie turistii sa iasa pe strada, de fapt
Restrictii pe litoral de 1 Mai

Restricţii pe litoral de 1 Mai. Ce se va întâmpla la Mamaia

Nici cei care vor alege stațiunea Mamaia nu vor avea noroc de mai multă distracție în acest an. Acolo, cluburile vor fi închise din cauza incidenței mari a cazurilor de COVID-19. Hotelierii speră ca temperaturile să fie bune și să poată funcționa la întreaga capacitate în lunile iulie și august, chiar și cu restricții, astfel încât să poată recupera din pierderile pe care le așteaptă în mai și iunie.

Totuși, în ciuda restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, minivacanța de 1 Mai din acest an va arăta ceva mai bine decât cea de anul trecut. Atunci, România era în stare de urgență, iar autoritățile au interzis accesul turiștilor în Vama Veche.

Hotelierii au pregătit oferte și la munte pentru minivacanța de 1 Mai și Paște

Și la munte e forfotă în rândul hotelierilor. Aceștia s-au întrecut în oferte, astfel încât să atragă turiștii în minivacanța de 1 Mai și Paște. De exemplu, în Poiana Brașov, un hotel oferă cazare trei nopți în apartament de 3 și 4 stele, cu mic dejun inclus și masă festivă de Paște pentru cu 1400 de lei de persoană.

Un alt hotel de 4 stele, aflat în județul Brașov, oferă cazare în vile de lux pentru familii, cu jacuzzi în cameră și vedere spre lac și munte, unde pot servi și masa festivă. Prețul pentru o astfel de cazare, pentru trei nopți, pornește de la 1500 de lei de persoană. La Bran, o cazare pentru trei nopți într-o pensiune de trei stele, cu vedere spre castel, mic dejun inclus și masă festivă costă 900 de lei de persoană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...