Restricţii mai dure începând de astăzi. Care sunt localităţile vizate

Nicu Stan 14.04.2021, 08:17
Restricţii mai dure începând de astăzi. Care sunt localităţile vizate

Restricţii mai dure începând de astăzi. Care sunt localităţile vizate, unde cazurile de coronavirus se înmulțesc îngrijorător, citiți în articolul de mai jos.

Într-o localitate importantă pentru români se impun noi restricții. Este o zonă iubită de toată România

Pentru că numărul cazurilor de coronavirus se menține unul extrem de mare, în fiecare zi, alte localități intră în carantină sau se impun restricții mai dure. Astfel, stațiunea Bran dar și în alte 6 localități din zona îndrăgită de români, de miercuri, vor intra în vigoare noi restricții.

Noile reguli sunt necesare, potrivit autorităților, după ce în localitatea Bran, incidenţa cazurilor de coronavirus se apropie de 5 la o mia de locuitori.

Se impun restrictii mai dure in zona Bran
Se impun restrictii mai dure in zona Bran

Restricții intră în vigoare din această noapte

Astfel, autorităţile din Braşov au impus, începând de astăzi, noi restricţii privind circulaţia persoanelor, precum şi programul de funcţionare al magazinelor din Bran şi Prejmer, în timpul zilelor de weekend.

În localităţile acestea incidenţa cazurilor de coronavirus a depăşit 4 la mia de locuitori. De asemenea, s-a înregistrat depăşirea unor praguri privind infectarea în alte 5 localităţi în care se impun noile restricţii impuse de lege.

Cât este incidența în localitatea Bran

Branul, una dintre atracţiile turistice din Braşov, intră, începând sub incidența noilor reguli de miercuri, începând cu miezul nopţii. De asemenea, noile reguli vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile. Noile restricţii privesc funcţionarea magazinelor, dar şi circulaţia persoanelor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov (CJSU) a adoptat hotărârea prin care constată că în Bran incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut la valoarea de 4,67/1000 de locuitori şi, astfel, aplică restricţiile privind orarul magazinelor şi circulaţia populației, restricţii aplicabile în zilele de week-end, potrivit news.ro. Măsurile sunt adoptate şi în cazul localităţii Prejmer, unde rata de infectare cumulată calculată la 14 zile a infectărilor cu coronavirus este de 4,38/1000 de locuitori.

În ce localități se mai impun restricții

În plus, în comuna Buneşti, unde rata de infectare a crescut la 3,43/1000 de locuitori şi în Ucea, unde incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus a ajuns la 3,23/1000 de locuitori se impun restricţii. Acestea intră în vigoare tot începând de miercuri. În schimb localităţile Caţa, Augustin şi Budila au depăşit pragul de 1,5 infectări la mia de locuitori. Astfel, în aceste comune se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile corespunzătoare limitelor de incidenţă între 1,5 şi 3/1000 de locuitori.

Cu o zi înainte, staţiunea Predeal a intrat de asemenea în zona restricțiilor, după ce rata de infectare a ajuns la 3 la mia de locuitori. În acest fel, începând cu ziua de marți, 13 aprilie, au intrat în vigoare noi restricții în zonă, restricții ce vor afecta cu siguranță programul de funcționare al restaurantelor și al unităților de cazare.

Urmăriți Impact.ro și pe