Restricții dure într-o zonă frecventată de turiștii români. Circulația a fost interzisă noaptea, fără muzică în restaurante și baruri

Andreea Grecu 17.07.2021, 19:26
Restricții dure într-o zonă frecventată de turiștii români. Circulația a fost interzisă noaptea, fără muzică în restaurante și baruri

Au fost impuse restricții dure într-o zonă frecventată de turiștii români. S-a interzis circulația pe timp de noapte, dar și muzica în restaurante și baruri, ca măsură de prevenție a răspândirii coronavirusului.

După creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus, autoritățile dintr-o zonă turistică iubită de români au luat măsuri stricte pentru a diminua cât mai mult îmbolnăvirile.

Restricții dure pentru turiști și cetățeni

Restricții dure au fost impuse începând de sâmbătă, atât pentru turiști cât și pentru localnici. A fost interzisă muzica în baruri și restaurante, dar s-a restricționat și libera circulație pe timp de noapte.

Astfel, românii care își petrec vacanța pe insula Mykonos din Grecia vor avea parte de un sejur fără muzică și vor fi nevoiți să-și petreacă serile în camera de hotel.

Restricții dure într-o zonă frecventată de turiștii români

Restricții dure în Grecia până la 16 iulie

Autoritățile elene se confrunta cu o creștere a numărului de infecții raportate. Prin urmare, insula Mykonos, cunoscută și ca insula petrecăreților, care este una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia, se va transforma într-o insulă liniștită.

Restricțiile au fost impuse de autoritățile elene deoarece s-a descoperit un „focar local îngrijorător”.  Prin urmare cea mai populara insulă din Grecia, vizitată inclusiv de greii de la Hollywood, modele și sportivi celebri, nu va mai găzdui petrecerile pentru care este consacrată.

Ministerul pentru Protecție Civilă din Grecia a anunțat interzicerea muzicii pe tot parcursul zilei, pe insulă, și interzicerea circulației pe timpul nopții, între orele 01:00 și 06:00. Excepție fac persoanele care se deplasează în interes de serviciu și urgențele medicale.

Restricții in baruri, restaurante, baruri și spații de divertisment

Restricții dure în Grecia

O serie de restricții care vizează sectorul HoReCa, dar și turiștii au fost impuse de autoritățile elene. Iată care sunt acestea:

  • Toți clienții trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent că sunt în interior sau în aer liber.
  • Sunt interzise dansul și servirea de băuturi în picioare, la bar.
  • Clienții pot servi masa în spațiile închise doar dacă sunt imunizați împotriva coronavirusului.
  • Hotelurile, restaurantele și barurile funcționează la o capacitate de doar 85% și trebuie să respecte distanțarea fizică.
  • Minorii pot intra în spațiile închise doar dacă efectuează un test rapid, cu acordul unui părinte.

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulile

Cei care nu respectă regulile impuse de autorități vor plăti amenzi usturătoare.

Amenda, pentru prima abatere, este cuprinsă între 2.000 și 5.000 de euro, în funcție de dimensiunea localului, și suspendarea activității pentru o săptămână.

La a doua abatere amenda este de până la 10.000 de euro și se impune suspendarea activității pentru 15 zile. La a treia abatere se suspendă licență de funcționare pentru 60 de zile.

Grecia impune vaccinarea obligatorie

Grecia se confruntă în ultimele săptămâni cu o creștere a numărului de infectări. Din acest motiv guvernul a decis să impună obligativitatea vaccinării pentru personalul medical și a personalului din casele de îngrijire a bătrânilor. De asemenea au interzis intrarea în restaurante și cluburi a persoanelor nevaccinate.

Prin aceste măsuri, autoritățile elene doresc prevenirea creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri.

 

Urmăriți Impact.ro și pe