Restricţii de trafic în Bucureşti, în acest weekend. Pe unde nu vor putea circula şoferii zilele acestea

Ana Anitoiu 04.12.2021, 09:15
Restricţii de trafic în Bucureşti, în acest weekend. Pe unde nu vor putea circula şoferii zilele acestea

Noi restricţii de trafic au fost instituite în Bucureşti, pentru acest weekend. Brigada Rutieră și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat prin ce zone ale Capitalei nu pot circula şoferii zilele acestea. Unele reguli vor rămâne valabile timp de un an, până în decembrie 2022.

Ce restricții de trafic sunt în București în acest weekend

Sâmbătă, între orele 15:00 și 23:00, se vor face filmări dinamice pe Podul Pipera, segmentul de drum cuprins între bulevardul Nicolae Caramfil și Orașul Voluntari, cu întoarcere sub pasajul de la linia de tren. Deși nu va fi închis, traficul se va desfășura dirijat de poliția rutieră.

Totodată, în noaptea dinspre sâmbătă și duminică, între orele 22:00 și 03:00, va fi restricționată circulația autovehiculelor pe Podul Basarab, pe sensul dinspre Calea Plevnei către Calea Griviței, cât timp se vor face dublele. Poliția rutieră va fi prezentă și aici.

Restrictii de trafic in Bucuresti, in acest weekend
Un politist rutier, in trafic

Brigada Rutieră, anunț pentru șoferi și pietoni

Brigada Rutieră le-a cerut șoferilor să circule cu prudență, să nu oprească și să nu staționeze în alte locuri decât cele special amenajate, să păstreze o distanță suficientă ca să poată frâna în siguranță și să respecte indicatoarele temporare și semnalele polițiștilor rutieri.

De asemenea, Brigada Rutieră le-a recomandat pietonilor să circule exclusiv pe trotuare și să traverseze strada doar pe zebră și la culoarea verde a semaforului electric, asigurându-se cu atenție, fără să se bazeze pe faptul că șoferii pot frâna la timp, chiar dacă se află la mică distanță față de ei.

Ce restricții de circulație vor fi valabile până în decembrie 2022

Alte restricții de circulație ce intră în vigoare începând de sâmbătă, de la ora 10:00, până la 1 decembrie 2022, au fost anunțate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Noile reguli la care vor trebui să fie atenți șoferii vor fi valabile pe Centura Capitalei în zona lucrărilor la pasajul Olteniței – Popești Leordeni.

Până în prezent, la pasajul Olteniței – Popești Leordeni au fost montate grinzile de beton pe cinci deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni și coborâre spre Glina. Urmează să fie asamblat tablierul metalic.

„Se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea și turnarea riglelor peste pilele deja executate și se continuă cofrarea, armarea și turnarea radierelor și elevațiilor pilelor rampei de urcare-coborâre dinspre București. De asemenea, se avansează cu devierea utilităților și realizarea canalizării pluviale aferente pasajului”, a transmis CNAIR.

Traficul va fi deviat în totalitate, pe toate sensurile de mers, astfel că șoferilor care vor să circule pe Centura Bucureștiului și DN4 le este recomandat să circule cu atenție la semnalizarea rutieră și să respecte indicatoarele. Vezi și ce se va întâmpla cu șoferii care nu vor plăti la timp amenzile!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...