Restricții Covid în destinațiile de vacanță preferate de români. Masca redevine obligatorie, ce reguli trebuie să respecți în Grecia sau Turcia

Stan Filon 13.07.2022, 15:18
Restricții Covid în destinațiile de vacanță preferate de români. Masca redevine obligatorie, ce reguli trebuie să respecți în Grecia sau Turcia

Încep să reapară restricții Covid în destinațiile de vacanță preferate de români! În plin sezon estival, se pare că pandemia de coronavirus bate din nou la ușile noastre. Numărul cazurilor de Covid-19 a început să crească semnificativ de la o zi la alta, astfel că de teama unui nou val pandemic, mai multe țări extrem de vizitate în această perioadă a anului, precum Grecia și Turcia, au impus deja o serie de restricții.

Restricții Covid în destinațiile de vacanță preferate de români

Așadar, românii care aleg să plece peste hotare pentru a-și petrece vacanța de vară trebuie să știe exact unde au înceut să fie din nou impuse restricții privind coronavirusul. Iată ce măsuri s-au luat până acum în țări care sunt destinații de vacanță pentru mulți români alungați din țară de prețurile foarte mari și serviciile de slabă calitate.

Grecia rămâne una dintre destinațiile preferate de mulți români pentru a-și petrece concediul de odihnă. Fie că și-au făcut rezervări cu luni bune înainte sau au prins o ofertă atrăgătoare recent, aceștia trebuie să știe condițiile de călătorie în însorita Grecie. Autoritățile elene nu au impus încă la vamă certificatul verde, însă, în condițiile în care numărul de cazuri crește cu câteva mii de la o săptămână la alta, este posibil ca această măsură să fie reintrodusă cât de curând.

Restrictii Covid in destinatiile de vacanta preferate de romani
Restrictii Covid in destinatiile de vacanta preferate de romani

Din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus

Autoritățile au impus totuși purtarea măștii în spațiile publice și distanțarea socială, în condițiile în care sunt așteptați peste un milion de turiști numai din România, ceea ce ar putea declanșa un nou val pandemic, dacă nu se ține cont de restricțiile impuse de autorități.

O altă destinație de vacanță pentru români este Turcia, unde și aici încep să se reintroducă anumite restricții împotriva coronavirusului. Aici, sunt momentan doar recomandată purtarea măștii și distanțarea socială, mai ales că zilnic sunt înregistrate peste 10.000 de noi cazuri de COVID. Autoritățile din Turcia nu solicită dovada vaccinării, însă cei care trec frontiera sunt obligați să completeze un formular de intrare în țară, cu 72 de ore înainte de sosire.

Au fost reintroduse restricții împotriva răspândirii coronavirusului și în Spania și Italia, unde masca de protecție a redevenit obligatorie în mijloacele de transport în comun. Măsura a fost luată după ce au fost depistate peste 100 de mii de cazuri noi în fiecare zi.

Și în Cipru și Egipt au fost adoptate din nou măsuri de protecție. Masca este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, momentan nefiind nevoie de certificat verde la intrarea în țară. Trebuie specificat faptul că dacă doriți să călătoriți în Malta sau în Franța, atunci trebuie să aveți certificat verde.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...