Replica genială a Anei Maria Popescu după ce CTP a jignit-o. Ce răspuns i-a dat campioana

Andrei Cezar 13.08.2021, 17:12
Replica genială a Anei Maria Popescu după ce CTP a jignit-o. Ce răspuns i-a dat campioana

Ana Maria Popescu i-a răspuns lui CTP după ce jurnalistul a jignit-o spunându-i că a dat dovadă de un ”tupeu de mahala” la întâlnirea pe aeroport cu Eduard Novak.

Vicecampioana olimpică a fost implicată într-un scandal al declarațiilor cu ministrul Tineretului și Sportului, după ce aceasta i-a reproșat în termeni duri finanțarea redusă pe care sportul o primește din partea autorităților române.

Ana Maria Popescu, replică genială pentru CTP, după ce acesta a jignit-o

Sportiva română în vârstă de 36 de ani a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă. Ea a pierdut dramatic finala în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11, prin ”tuşa de aur”.

Ana Maria Popescu s-a referit ulterior la condițiile în care a fost nevoită să se pregătească pentru Olimpiadă. În replică, ministrul Tineretului și Sportului a declarat că  ”și dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu câştiga medalia de aur.”

În urma acestor declarații, la întoarcerea în țară, Ana Maria Popescu a făcut un gest surprinzător și nu a dorit să dea mâna cu ministrul Novak, care împreună cu alți oficiali ai Ministerului Sportului așteptau delagația României la aeroport.

Ulterior, într-o conferință de presă sportiva a criticat în termeni duri lipsa finanțării în domeniul sportiv. După acest război al declarațiilor între Ana Maria și ministrul Novak, au apărut mai multe voci care i-au luat apărarea oficialului. Unul dintre cei care s-au arătat deranjați de atitudinea sportivei a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Gazetarul a criticat gestul vicecampioanei olimpice de a-l lăsa pe ministru cu mâna întinsă și a jignit-o pe sportivă spunând că are ”tupeu de mahala”.

Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor”, a scris ziaristul în Republica

În plus, CTP i-a sugerat sportivei, într-un mod ironic, să se apuce de politică.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană. ”, a mai completat gazetarul.

Replica geniala a Anei Maria Popescu dupa ce CTP a jignit-o. Ce raspuns i-a dat campioana
Replica geniala a Anei Maria Popescu dupa ce CTP a jignit-o. Ce raspuns i-a dat campioana

Ana Maria Popescu: ”Reacțiile jurnaliștilor nu mă mai afectează”

Ana Maria a vorbit în cadrul emisiunii Playmaker, de pe playsport.ro, despre afirmațiile lui Cristian Tudor Popescu. Spadasina a spus că nu o mai deranjează declarațiile jurnaliștilor, ci dimpotrivă o motivează să ajungă cât mai departe.

A fost părerea dânsului. Eu nu contest părerea nimănui.

Reacțiile jurnaliștilor nu mă mai dor. Știi ce m-a durut pe mine cel mai tare? În 2016 (n.r. la Jocurile Olimpice de la Rio), când nu se luase nicio medalie încă, au fost voci din sportul românesc care ne condamnau. Noi eram acolo, mai aveam proba pe echipe. Și atunci a durut rău de tot. Când cineva a spus că am căzut din copac. Asta m-a durut pe mine, când oamenii din sport sunt primii care aruncă piatra. Acum, că vine oricine altcineva și spune…

Când știu cât de greu mi-a fost și cât m-am chinuit să ajung acolo, nu mă mai afectează. Din asta pot să îmi iau doar energie și motivație pentru următoarele competiții.”, a declarat Ana Maria Popescu pentru playsport.ro