Reparații la podul de la Cernavodă, după 38 de ani. În ce perioadă vor avea loc lucrările

Beatrice Dumitru 20.09.2022, 21:53
Reparații la podul de la Cernavodă, după 38 de ani. În ce perioadă vor avea loc lucrările

Restricții de circulație pe A2, deoarece Compania de Drumuri a reluat lucrările de reabilitare la podul peste Dunăre de la Cernavodă și pe podul peste Braţul Borcea. Podul de la Cernavodă, unul dintre cele mai vechi şi mai circulate din ţară, avea nevoie de reparaţii capitale, iar șantierul a fost redeschis.

Lucrări de reabilitare la podul de la Cernavodă

Până pe 27 septembrie, circulaţia autovehiculelor va fi închisă pe sensul Constanţa – Bucureşti (calea II, km 160+160 – km 156+715), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Bucureşti – Constanţa. Lucrările constau în continuarea înlocuirii parapetului pietonal, înlocuirea căii pe trotuare şi a dalelor de trotuar.

Ultima dată când s-au desfăşurat lucrări în această zonă a fost în perioada 3 mai – 8 iunie 2022. Acum, lucrările vor avea loc pe o perioadă mai îndelungată, fiind programate să se încheie pe data de 22 decembrie. Acestea sunt primele reparații majore ale celor două poduri de la punerea în circulație, în 1987.

Reparații la podul de la Cernavodă, după 38 de ani. În ce perioadă vor avea loc lucrările
Podul peste Brațul Borcea a intrat în reparații.

Este parte a coridorului 4 pan european. Fără aceste două poduri s-ar întrerupe un întreg coridor european. Acum vom continua montarea parapetului, refacerea trotuarelor, refacerea hidroizolaţiei, refacerea învelişului asfaltic”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, citat de observatornews.ro.

Cum se va circula pe podul peste Braţul Borcea

La podul peste Braţul Borcea, în perioada menţionată, se va închide circulaţia rutieră pe benzile destinate sensului de deplasare Constanţa – Bucureşti (calea II, km 147+015 – km 144+235), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Bucureşti – Constanţa.

În 2021, la începutul lunii februarie, CNAIR a semnat un contract de circa 67 de milioane de lei pentru reabilitarea podului peste Dunăre de la Cernavodă.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 metri, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 metri, leagă orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...