Remediul natural cu bicarbonat de sodiu anti-vergeturi. Ce e bine să faci pentru rezultate vizibile

Ana Anitoiu 21.09.2020, 11:24
Remediul natural cu bicarbonat de sodiu anti-vergeturi. Ce e bine să faci pentru rezultate vizibile

Un remediu natural cu bicarbonat de sodiu anti-vergeturi redă aspectul frumos al pielii. Pentru rezultate vizibile, trebuie să fie respectate câteva reguli.

Cum se pregătește și cum se aplică un remediu natural anti-vergeturi, cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un aliat în lupta împotriva vergeturilor ce strică aspectul pielii. Pentru a fi folosit ca remediu anti-vergeturi, acesta se combină cu un alt ingredient.

Mai exact, se amestecă două-trei linguri de bicarbonat de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecul obținut se aplică pe zona cu vergeturi.

Apoi, se acoperă bine pielea tratată cu o folie de plastic. Se lasă remediul anti-vergeturi să acționeze, pentru o jumătate de oră. Regula, pentru a obține rezultate vizibile, este repetarea procedeului, în fiecare zi.

Remediul natural cu bicarbonat de sodiu anti-vergeturi. Ce e bine să faci pentru rezultate vizibile

Alte remedii naturale pentru vergeturi

Un alt remediu pentru vergeturi este gomajul cu zahăr. Acesta se pregătește cu o linguriță de zahăr brun, zeama de la o jumătate de lămâie și câteva picături de ulei de migdale.

Amestecul se aplică pe zonele cu vergeturi, apoi se masează ușor, cu mișcări circulare și se lasă 20 de minute, să acționeze. Se spală cu apă caldă și se repetă zilnic.

De asemenea, un remediu natural pentru vergeturi este uleiul de măsline. Se încălzesc câteva linguri cu acest ingredient și se aplică pe zonele cu vergeturi. Nu se clătește! Pielea trebuie să fie lăsată să absoarbă uleiul de măsline. Se repetă tratamentul, timp de câteva săptămâni.

Totodată, albușul de ou este un remediu natural ce ajută la estomparea vergeturilor și la îmbunătățirea elasticității pielii. Este nevoie de doar două albușuri de ou bătute și aplicate pe pielea curată. Se lasă, până se usucă, după care se clătește cu apă. Și de această dată, este importantă repetarea procesului pentru câteva zile.

Și oțetul de mere este un remediu natural anti-vergeturi. Se pune oțet de mere într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe zonele cu vergeturi. Se lasă, peste noapte, și se spală abia dimineața. Utilizat zilnic, are efecte vizibile în estomparea vergeturilor.

Vegeturile apar atunci când pielea se întinde prea repede, iar fibrele de colagen se rup. Acestea își pot face apariția la orice vârstă și pot afecta abdomenul, sânii, șoldurile, fesele, coapsele, dar se mai pot găsi și pe brațe, spate, umeri, trunchi.

Pentru prevenirea apariției vergeturilor, este importantă menținerea unei greutăți optime și a unui stil de viață sănătos. Vergeturile pot fi împiedicate să apară cu activitate fizică regulată și alimentație echilibrată, ce să includă vitaminele C și A, zinc și siliciu, precum și prin consumul unei cantități optime de apă, zilnic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...