Remedii pentru părul gras. Ingredientele naturale care te scapă uşor de această problemă

Ana Anitoiu 18.06.2021, 22:03
Remedii pentru părul gras. Ingredientele naturale care te scapă uşor de această problemă

Ținuta aleasă cu atenție și machiajul realizat perfect se pot duce pe apa sâmbetei în cazul în care coafura nu arată impecabil. Multe femei fac mari eforturi la ultimul detaliu, deoarece au scalpul uleios. Dacă te numeri printre ele, trebuie să știi că există remedii pentru părul gras. Câteva ingrediente naturale te ajută să scapi ușor de această corvoadă.

Remedii pentru părul gras. Ingredientele ce pot face minuni

Există multe tratamente pentru păr din ingrediente naturale, dar trebuie să descoperi singură care este cel mai bun pentru tine, încercându-le pe rând. Printre remediile pentru părul gras se numără o mască pe care o poți pregăti din două gălbenușuri de ou și o linguriță de zeamă de lămâie. Acest amestec hrănește rădăcina firului de păr și contribuie la eliminarea sebumului în exces ce te împiedică să ai o coafură perfectă.

Între tratamentele pentru păr ce se pot dovedi eficiente se numără și gelul de aloe vera. Tot ce trebuie să facă este să torni o linguriță din acest ingredient în șamponul pe care obișnuiești să-l folosești, după care să adaugi o linguriță cu zeamă de lămâie. Atunci când te speli pe cap trebuie să lași amestecul obținut să acționeze timp de câteva minute.

Remedii pentru parul gras. Ingredientele naturale care te scapa usor de aceasta problema
Bicarbonat de sodiu

Remedii pentru părul gras. Soluții la îndemână

Alt posibil campion printre remediile pentru părul gras este oțetul de mere. Trebuie doar să îl amesteci cu apă. Mai exact, două-trei lingurițe de oțet într-o cană cu apă. Amestecă bine, iar după ce te speli cu șampon, clătește părul cu această soluție naturală.

Pe lista tratamentelor pentru păr se află și zeama de la o lămâie amestecată cu 250 de mililitri de apă. La această soluție trebuie să adaugi două lingurițe de miere de albine și să mixezi până când soluția devine omogenă. Apoi, aplică masca obținută pe scalp și așteaptă cinci minute înainte să clătești bine cu apă călduță.

Remedii pentru părul gras. Bicarbonat de sodiu și ceai verde

Cu numeroasele sale întrebuințări, bicarbonatul de sodiu nu putea lipsi de pe lista tratamentelor pentru păr. Modul în care trebuie să procedezi este simplu. Amestecă două linguri cu acest ingredient în 250 de mililitri de apă și apoi clătește scalpul cu această soluție.

Un alt tratament pentru păr ce ar putea fi eficient pentru tine este ceaiul verde. Este nevoie doar să te clătești pe cap cu el după ce te speli cu șamponul obișnuit. Atenție! Lichidul trebuie să fie călduț, nu fierbinte, și trebuie să fie pregătit din pudră sau frunze uscate de ceai. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră, după care poți clăti cu apă călduță.

Alte reguli importante dacă îți dorești remedii pentru părul gras sunt: să te speli pe cap o dată la trei zile, nu zilnic; să nu folosești un șampon agresiv sau unul de tip 2 în 1 sau 3 în 1, ci să utilizezi balsamul separat, doar pe lungimea firelor de păr; să nu masezi scalpul energic, ca să nu stimulezi secreția de sebum și să nu apropii prea mult uscătorul de pielea capului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...