Relaxările pe care Florin Cîțu la anunță de la 1 august. ”Încă nu scăpăm de mască în interior”

Nicu Stan 20.07.2021, 16:36
Relaxările pe care Florin Cîțu la anunță de la 1 august. ”Încă nu scăpăm de mască în interior”

Relaxările pe care Florin Cîțu la anunță de la 1 august. ”Încă nu scăpăm de mască în interior”. Premierul a anunțat că intenționează să propună noi relaxări, în timp ce singura pregătire pentru un posibil val patru al pandemiei este vaccinarea și numai vaccinarea. Mai multe detalii, în articolul de mai jos.

Se pregătesc noi relaxări începând cu 1 august. Anunțul premierului Florin Cîțu

Relaxările pe care Florin Cîțu la anunță de la 1 august. Premierul Florin Cîţu a declarat, astăzi, în Parlament, că Guvernul României are în vedere relaxări de la 1 august, iar că singura pregătire pentru un posibil val 4 de infectări cu coronavirus este vaccinarea.

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că oamenii de știință analizează posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-coronavirus.

Valul 4 poate fi impiedicat doar prin vaccinare
Valul 4 poate fi impiedicat doar prin vaccinare

România este într-o situație bună

”Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor.

Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se întreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile”, a declarat Florin Cîţu.

Nu se pune problema vaccinarii obligatorie

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu anunță că nu s-a luat în calcul vaccinarea obligatorie a medicilor, dar şi că a discutat cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, despre variantele de legislaţie prin care să fie testaţi obligatoriu cadrele medicale.

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva coronavirusului (CNCAV), crede că valul patru al pandemiei va fi mai agresiv.

Mai mulți vaccinați, mai puțini oameni la Terapie Intensivă

”Cu cât procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate admise la Terapie Intensivă şi numărul de decese vor fi mai mici.

Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creştere a numărului de persoane spitalizate este mai mare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.