Regulile pentru parcarea din centrul Capitalei se schimbă. Cât vor plăti șoferii pentru un loc unde să-și lase mașina, se va aplica un tarif unic

Mihnea Tălău 13.12.2022, 08:59
Regulile pentru parcarea din centrul Capitalei se schimbă. Cât vor plăti șoferii pentru un loc unde să-și lase mașina, se va aplica un tarif unic

Se anunță noi reguli pentru parcările din București. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu spune că pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri la bugetul local. 10 milioane de lei va încasa municipalitatea anul acesta.

Parcările devin rentabile pentru Primăria Capitalei

“Venituri noi la buget. Primele 10 milioane de lei din parcări. Este valoarea dividendelor pe care Primăria Capitalei le va încasa, pentru anul 2022, de la operatorul serviciului public de parcări, Compania Municipală Parking București (CMPB)”, a scris pe pagina sa de Facebook viceprimarul Stelian Bujduveanu.

El spune că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri pentru bugetul oraşului.

”Banii vor fi folosiţi pentru reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului. Adică finanţare suplimentară pentru soluţii de mobilitate în Bucureşti”, a continuat viveprimarul,

Potrivit declarației sale, din 2023 va fi mărită şi redevenţa pentru operatorul parcărilor.

„Acum, aceasta este de doar 1% – mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevenţa pentru oraş va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să creştem veniturile municipale, nu pe ale operatorului CMPB”.

Viceprimarul a mai anunțat că pe 22 decembrie, CGMB va aproba noile reglementări pentru parcare, inclusiv cea privind un tarif unic de 5 lei/oră.

Taxa noua pentru bucurestenii din Sectorul 4. Ce se va intampla la parcari

Noile reglementări pentru parcare

Dar sunt și noutăți importante, demne de știut. După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare. Abonament zilnic parcare de 25 lei. Abonament lunar parcare de 500 lei.

Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei.

Șoferii care vor parca neregulamentar vor fi sancționați de Poliţia Locală şi Brigada de Poliţie Rutieră.

„Direcţia de Transporturi din PMB şi Comisia Tehnică de Circulaţie vor implementa noi planuri de sistematizare a traficului prin: locuri de parcare noi în Centru; sensuri unice pe străzile din interiorul inelului central de circulaţie; benzi unice pentru transportul public. Lucrăm, zi de zi, pentru a creşte mobilitatea în Bucureşti! Eliberăm trotuare de maşini, creăm noi locuri de parcare şi sistematizăm circulaţia în zona centrală”, mai precizează Stelian Bujduveanu.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...