Regulile pandemiei au ajutat la prinderea unui polonez căutat pentru crimă. Poliția era pe urmele lui de 20 de ani

Nicu Stan 05.01.2022, 08:08
Regulile pandemiei au ajutat la prinderea unui polonez căutat pentru crimă. Poliția era pe urmele lui de 20 de ani

Regulile pandemiei de  coronavirus au ajutat la capturarea unui polonez căutat pentru crimă. Poliția era pe urmele lui de 20 de ani. Poliția poloneză a anunțat ieri, 4 ianuarie, că a reținut un bărbat căutat de mult timp pentru crimă. Bărbatul a fost oprit pentru că nu purta mască într-un magazin din Varșovia, încălcând regulile impuse de pandemia de coronavirus.

Surpriză pentru poliția din Polonia. Ucigaș prins după 20 de ani, din cauză că nu purta mască de protecție

Surpriză totală pentru poliția poloneză după ce a oprit un bărbat care nu purta masca de protecție într-un magazin, una dintre regulile impuse de pandemia de coronavirus.

Cu intenția de a-l reține pentru că nu purta mască, polițiștii au descoperit că este autorul unei crime pe care bărbatul o comisese în urmă cu 20 de ani. Astfel, regulile pandemiei au ajutat la capturarea polonezului.

Politistii au fost ajutati de pandemia de coronavirus la prinderea criminalului
Politistii au fost ajutati de pandemia de coronavirus la prinderea criminalului

Câți ani are bărbatul

„Poliția din cartierul Bielany l-a reținut pe bărbat pentru că nu avea mască”, a declarat Elwira Kozlowska, purtătoare de cuvânt a poliției din Varșovia, potrivit AFP.

Bărbatul are 45 de ani, iar poliția era pe urmele lui de 20 de ani după ce a fost găsit vinovat și condamnat pentru crimă. El a fost încarcerat acum și riscă o condamnare de 25 de ani de închisoare. De asemenea, Elwira Kozlowska, purtătoarea de cuvânt a poliției din Varșovia a refuzat să ofere detalii privind crima comisă de bărbat și pentru care acesta  a fost condamnat.

Omicron, val de infectări în SUA

Pe de altă parte, tulpina Omicron a provocat un val de infectări în SUA. Peste 1 milion de persoane din America au fost diagnosticate luni, 3 ianuarie cu Covid-19, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Varianta mutantă a coronavirusului a dus cazurile din SUA la un record absolut de la începutul pandemiei. Cifra este cea mai mare pe care o ţară a înregistrat-o de la începutul pandemiei. Numărul de infectări înregistrat luni este aproape dublu faţă de recordul anterior de aproximativ 590.000, stabilit cu doar patru zile în urmă în SUA.

Sistemul medical american, copleșit

Numărul zilnic de cazuri înregistrat luni în SUA a fost de peste două ori mai mare decât cifrele înregistrate în orice altă ţară. Cel mai mare număr de infectări din afara SUA a fost înregistrat în timpul valului Delta din India, atunci când peste 414.000 de persoane au fost diagnosticate într-o zi, respectiv pe 7 mai 2021.

Numărul de infectări cu coronavirus în creștere a dus la anularea unui număr mare de zboruri, la închiderea multor şcoli şi birouri, iar spitalele sunt copleșite. În plus, din cauza îmolnăvirilor, lanțul de aprovizionare a fost și el grav afactat.

Urmăriți Impact.ro și pe