Reguli noi la Protecția Consumatorului: de ce nu mai au voie inspectorii cu bluze cu decolteu, sandale și fuste scurte

Alexandru Ioanid 22.08.2019, 11:49
Reguli noi la Protecția Consumatorului: de ce nu mai au voie inspectorii cu bluze cu decolteu, sandale și fuste scurte

Horia Constantinescu, noul șef de la Protecția Consumatorului, vine cu reguli noi pentru inspectorii care merg în control. ANPC a lansat un „cod de conduită” atât pentru femeile, cât și pentru bărbații care lucrează în cadrul instituției. Principalele reguli se referă la ținută.

Proaspăt instalat în funcția de director al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu a decis să-și impună propriile reguli. El s-a gândit să traseze reguli clare pentru ținuta inspectorilor care merg pe teren.

Regulile sunt clare, nimeni nu are dreptul să le încalce, iar deciziile sunt cuprinse într-un ordin intern.

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, angajații „trebuie să aibă o ținută decentă, de birou, într-o manieră care arată demnitate și respect față de instituție și cetățean, curată și, de asemenea, să aibă un comportament cuviincios”.

Noi reguli la Protecția Consumatorului: cum trebuie să se îmbrace inspectorii

Ordinul dat de noul șef al ANPC, Horia Constantinescu, prevede clar normele vestimentare în care inspectorii trebuie să se încadreze.

Astfel, în cazul femeilor, ținută trebuie să fie una extrem de decentă:

  • ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență)
  • cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate
  • se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență.
  • se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent

Reguli pentru bărbați:

  • ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru.
  • pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri.
  • încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele.
  • haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică.
  • este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta.
  • aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

Ordinul ANPC le mai interzice angajaților să poarte pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă, pălăriile sau șepcile. Sunt interzise, de asemenea:

  • cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent.
  • îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen.
  • haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești.
  • articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Noul șef al ANPC, Horia Constantinescu, vine de la Constanța – acolo unde a condus Protecția Consumatorului pe plan local. El a fost numit la ANPC la propunerea premierului Vioricăi Dăncilă.

În calitate de șef al OPC Constanța, s-a remarcat drept un personaj controversat după ce a închis mai multe restaurante mari din oraș și din stațiunea Mamaia.

Urmăriți Impact.ro și pe