Reguli importante pentru posesorii de carduri. Ce trebuie să facă

Iancu Andreea 10.07.2020, 20:24
Reguli importante pentru posesorii de carduri. Ce trebuie să facă

Deținerea unui card este o adevărată ușurare pentru mulți dintre noi, făcând mult mai ușoare plățile, fie online sau fizic. Cu toate acestea, în ciuda evoluției diferitelor aplicații de banking sau carduri digitale, există și pericole care te pot lăsa cu conturile goale. Află cum să te ferești urmărind câteva reguli simple.

Mare grijă la cardurile de credit

Astfel, cei interesați să dețină un card pot opta atât pentru carduri de debit, pe care în general se încasează salariul, cât și carduri de credit. Acestea din urmă sunt adesea unele care se utilizează pentru cumpărături, având și o serie de beneficii. Cu toate acestea, un astfel de card poate fi unul care să se dovedească și costisitor.

Asigură-te că folosești cardul de credit în special pentru cumpărături. Ratele flexibile și diferite beneficii îl pot face util în anumite cazuri. Cu toate acestea, retragerea de numerar la un bancomat poate fi neinspirată. Astfel, clientul va plăti băncii o dobândă specială, mai mare decât cea asociată cumpărăturilor. Totodată, trebuie să ții cont că dobânda va începe să curgă din momentul în care ai retras banii, iar dobânzile nu sunt deloc unele mici. De asemenea, comisionul de retragere este și el mai mare decât cel în cazul cardurilor de debit.

Informează-te la semnarea contractului cu banca  Foto - Pexels
Informează-te la semnarea contractului cu banca
Foto – Pexels

Perioada de grație și rambursarea în avans, esențiale pentur posesorii de card

Pe de altă parte, posesorii de carduri trebuie să cunoască foarte bine perioada de grație. Există bănci care oferă până la 60 de zile, dar cel mai bine este să te informezi la semnarea contractului. În perioada de grație, banca nu percepe dobândă pentru creditul tău. Totuși, clientul trebuie să ramburseze suma împrumutată până la finalul perioadei de grație. Și taxele sau comisioanele aferente trebuie și ele achitate până atunci.

În cazul creditelor, se impun sume fixe sau variabile, pe care debitorul trebuie să le returneze sub formă de rate. Cu cât rambursezi mai mult, cu atât vei plăti mai puțină dobândă din banii împrumutați. Pe de altă parte. dacă nu rambursezi suma minimp, banca va aplica o dobândă penalizatoare. Totodată, există și taxe de administrare de care trebuie să ții cont.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...