Reguli de care să ţii cont în prima zi din an pentru belşug şi noroc. E foarte important!

Beatrice Dumitru 31.12.2021, 10:52
Reguli de care să ţii cont în prima zi din an pentru belşug şi noroc. E foarte important!

Multe persoane sunt superstițioase și respectă cu sfințenie regulile în noaptea de Revelion pentru a avea un an nou îmbelșugat. Chiar dacă petrecem acasă sau la restaurant sunt superstiții de care ar fi bine să ții cont pentru a păși în 2022 cu dreptul și pentru a te bucura de un an plin de realizări.

Superstiții pentru noaptea de Revelion

Dacă nu ai avut noroc pe parcursul anului 2021 și consideri că a fost o dezamăgire din orice motiv, poate pentru că nu ți-ai îndeplinit toate obiectivele sau pentru că, pur și simplu, nu ai avut noroc, s-ar putea să aibă legătură cu faptul că în noaptea dintre ani nu ai respectat toate obiceiurile care se cer.

La români sunt multe superstiții legate de prima zi din an, care se referă la sănătate, bani, prosperitate, dar și dragoste. Unele obiceiuri au legătură cu preparatele pe care le mânânci în noaptea de Revelion, altele cu hainele pe care le porți, iar altele se referă la bani.

Reguli de care să ţii cont în prima zi din an pentru belşug şi noroc în noul an. E foarte important!
Superstiții de Revelion.

Superstiții de anul nou

Se spune că hainele noi, dar și cele de culoare roșie, purtate în noaptea dintre ani aduc noroc în dragoste și la bani.

La miezul noții trebuie să ai un pahar plin în mână pentru a avea parte de belșug tot anul. Fie că e șampanie sau suc, trebuie să bei paharul până la fund și toate dorițele ți se vor îndeplini.

În noaptea de Revelion nu se consumă carne de pasăre, deoarece găina sapă în pământ și împrăștie, risipind astfel norocul din casă.

Este bine să porți un accesoriu sau o haină nou-nouță. Și, astfel, tot anul vei avea parte de lucruri noi.

Meniul în noaptea dintre ani trebui să conțină pește și struguri. Se spune că cei care le mănâncă vor trece mai ușor prin noul an și vor face față provocărilor. De asemenea, strugurele reprezintă prosperitatea și aduce bani, de aceea trebui să mânânci 12 boabe, pentru fiecare bătaie a ceasului, și să-ți pui 12 dorințe.

O altă superstiție legată de bani spune că nu este bine să împrumuți pe nimeni în noaptea dintre ani, dar nici pe 1 ianuarie și să nu plătești taxe. Și este bine ca miezul nopții să te prindă cu bani în buzunar.

Calendarul pentru 2022 nu este bine să fie agățat pe perete înainte ca anul nou să înceapă și nu este bine nici să arunci din casă sau să duci gunoiul în prima zi a anului.

Vâscul nu trebuie să lipsească în noaptea de Revelion, aduce noroc pentru tot anul, dar și dragoste pentru persoana pe care o săruți sub această plantă.

Urmăriți Impact.ro și pe