Regizorul rus care a stat doi ani în arest la domiciliu ne explică ce trebuie să facem când suntem izolați în casă. Metodele pe care le-a aplicat

Redacția IMPACT 20.03.2020, 20:33
Regizorul rus care a stat doi ani în arest la domiciliu ne explică ce trebuie să facem când suntem izolați în casă. Metodele pe care le-a aplicat

Perioada de față e una dificilă, din pricina epidemiei resimțite și la nivelul țării noastre. În special pentru persoanele ceva mai active, ce brusc s-au văzut private de actvitățile lor preferate. De aceea, regizorul rus Kirill Semyonovich Serebrennikov a oferit câteva sfaturi ce pot deveni chiar vitale. Regizorul de film și teatru a fost nevoit să petreacă doi ani în arest la domiciliu.

Regizorul rus care a stat doi ani în arest la domiciliu ne explică ce trebuie să facem când suntem izolați la domiciliu

Din acest motiv, artistul rus a dezvăluit mai multe moduri prin care ne putem menține optimiști. Chiar și în izolare exista numeroase activități cu care ne putem ocupa timpul rămas liber. Kirill Semyonovich Serebrennikov a fost nevoit să stea în arest la domiciliu timp de aproape 20 de luni și a făcut recomandări pentru a suporta mai bine perioada actuală. Regizorul a fost trimis în arest la domiciliu, în perioada 2017-2019 din pricina faptului că era un opozant al lui Vladimir Putin.

Regizorul rus care a stat doi ani în arest la domiciliu ne explică de trebuie să facem când suntem izolați în casă. Metodele pe care le-a aplicat
Metodele pe care le-a aplicat regizorul rus sunt simple și se pot pune în practică, în confortul casei

„Să trăieşti izolat într-o casă sau într-un apartament, singur sau cu familia, nu este un blestem divin şi nici o pedeapsă. De fapt, este momentul adevărului. Dacă, având în vedere situaţia, eşti capabil că extragi doar lucruri pozitive, izolarea şi singurătatea nu vor fi inutile. Acceptă ceea ce ţi-a fost hărăzit ca pe un dar al destinului.”, a susținut artistul rus, citat de Agrespres.

Acesta este primul sfat, din perioada de izolare. Al doilea ar fi să ne ștergem din vocabular cuvintele de acest fel, precum „carantină” sau „izolare”, care nu au alt rol decât acela de-a ne constrânge mental. De aceea, cel mai bine este să considerăm că perioada în curs e un bun punct de-a ne da un restart vieții.

Un alt mod de-a ne putea menține echilibrați, din punct de vedere mental, și de a nu intra în panica este acela de-a suna foarte multe persoane. Fie că este vorba despre părinți, prieteni apropiați, fie de cei cu care nu ați mai vorbit de multă vreme, e important să păstrăm legătura și să comunicăm între noi.

„Este un prilej pentru schimbare. Trebuie să recuperăm vechile legături. Sună-i şi mulţumeşte-le. Când se va sfârşi izolarea, numărul tău de prieteni va creşte”, a mai completat regizorul rus.

Totodată, printre sfaturile oferite, menite să îi ajute și pe alții să suporte perioada dificilă, a mai fost și cel al cititului de cărți. Puteți alege acele volune mai mari din bibliotecă, pentru care niciodată nu aveți suficient timp. De asemenea, un alt cuvânt cheie trebuie să mai fie în această perioadă și „plăcerea”. Trebuie să alegem doar acele activități care ne fac plăcere, precum vizionarea de filme, muzica nouă, dar și activitățile noi.

Urmăriți Impact.ro și pe