Regina Elisabeta era trezită în fiecare dimineață de un artist. Ce rol a avut acesta la înmormântare

Beatrice Dumitru 19.09.2022, 20:06
Regina Elisabeta era trezită în fiecare dimineață de un artist. Ce rol a avut acesta la înmormântare

De-a lungul celor șapte decenii de domnie ai reginei Elisabeta a II-a publicul britanic a ajuns să cunoască multe dintre ciudateniile ei, cum ar fi corgi-ul său sau pălăriile. Dar, în timp ce națiunea s-a adunat pentru înmormântarea suveranei, oamenii au fost martorii unui moment mai puțin cunoscut din viața ei.

Cine o trezea pe regina Elisabeta a II-a

În cea mai mare parte a domniei sale, regina a fost trezită de sunetul cimpoiului, care cânta sub fereastra ei, la toate reședințele din țară. „The Piper to the Sovereign” a acționat de zeci de ani ca un ceas cu alarmă, cântând timp de 15 minute în fiecare dimineață, precum și la ocazii de stat, relatează CNN.

Dar luni, cimpoierul reginei a avut un alt rol. Ritmurile care anunțau începutul dimineților pentru suverană au semnalat în aceasă zi sfârșitul înmormântării reginei Elisabeta. Astfel, flautistul a cântat pentru ultima dată pentru aceasta, în timp ce sicriul ei a fost coborât în Bolta Regală a Capelei Sf. George de la Castelul Windsor. Este un moment plin de simbolism, deoarece reflectă un sfârșit, la fel ca la înmormântarea prințului Philip, din aprilie anul trecut.

Regina Elisabeta era trezită în fiecare dimineață de un artist. Ce rol a avut acesta la înmormântare
Flautistul a cântat pentru ultima dată pentru regina Elisabeta. Sursa foto: Twitter

De când datează rolul flautistului

Înainte de slujba de înmormântare de la Windsor, cimpoierul singuratic a încheiat funeraliile de stat din Westminster Abbey cu o melodie numită „Sleep, Dearie, Sleep”. Cel care a interpretat piesele se numește Paul Burns, de la Regimentul Regal din Scoția, cel care a preluat rolul anul trecut.

Rolul cimpoierului datează din timpul domniei reginei Victoria, după ce ăn timpul unei vizite în Highlands scoțiani, ea și soțul ei, Prințul Albert, s-au îndrăgostit de acest sunet. De când rolul a fost înființat, în 1843, au existat 17 flautiști șefi.

Printre miile de omagii aduse reginei Elisabeta, unul dintre cele mai emoționante a venit de la Scott Methven, care a servit ca flautist al suveranei între 2015 și 2019. Methven a spus că a fost „devastat” să afle despre moartea reginei și și-a amintit de multele momente de bunătate pe care le-a primit în timpul celor patru ani de serviciu.

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani la Castelul Balmoral. Se estimează că 4,1 miliarde de oameni au urmărit funeraliile acesteia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...