Regina Elisabeta a II-a și-a schimbat testamentul în ultimul moment. Cine moștenește cele mai de preț bijuterii ale suveranei

Ioana Bucur 13.09.2022, 15:20
Regina Elisabeta a II-a și-a schimbat testamentul în ultimul moment. Cine moștenește cele mai de preț bijuterii ale suveranei

Familia Regală a Marii Britanii ar putea avea parte de surprize mari în momentul în care se va face împărțirea averii uriașe a celui mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit. Regina Elisabeta a II-a și-ar fi schimbat testamentul cu puțin înainte de deces. Cine ar moșteni, de fapt, cele mai de preț bijuterii ale suveranei.

Schimbare de ultim moment în testamentul Reginei Elisabeta a II-a

La începutul acestui an, când a fost diagnosticată cu Covid-19, Regina Elisabeta a II-a și-ar fi modificat testamentul. Potrivit presei străine, monarhul ar fi decis să o scoată pe Lilibet Diana, fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle, de pe lista beneficiarilor averii sale. Suverana și-a cunoscut strănepoata o singură dată.

Această schimbare bruscă a testamentului Reginei va însemna că fiica lui Harry și Meghan nu va primi niciun ban din moștenirea monarhului. Cu toate acestea, o altă strănepoată a Elisabetei a II-a ar putea primi o parte din avere.

După moartea suveranului și proclamarea lui Charles al III-lea ca nou Rege al Regatului Unit, copiii lui Harry şi Meghan au devenit Alteţa Sa Regală Prinţul Archie de Sussex şi Alteţa Sa Regală Prinţesa Lilibet de Sussex, anunţă CNN. Schimbarea statutului celor doi este efectul unei convenții vechi de peste un secol. Potrivit legilor create de George al V-lea în 1917, nepoţii monarhului primesc automat titluri regale.

Regina Elisabeta a II-a si-a schimbat testamentul in ultimul moment. Cine mosteneste cele mai de pret bijuterii ale suveranei

La cine ar urma să ajungă bijuteriile regale

O parte importantă a moștenirii este compusă din bijuteriile regale. Acestea ar urma să ajungă, potrivit informațiilor vehiculate în presă, la Kate Middleton și Prințesa Charlotte.

Moștenirea bijuteriilor regale are o încărcătură uriașă, fiind, de fapt, un gest ce simbolizează aprobarea oferită de vechiul monarh succesorului. Alegerea nu este o surpriză, Kate Middleton fiind unul dintre membrii Familiei Regale preferați ai Reginei, iar soțul ei, Prințul William, va fi, la rândul lui, rege.

Colecția de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a a fost evaluată la aproape 110 milioande dolari, potrivit TiempoX.

În timp ce primea condoleanțe de la persoanele strânse în fața Palatului Windsor, sâmbătă, Kate Middleton a făcut o dezvăluire emoționantă despre reacția fiului său cel mic, Louis, la vestea că străbunica sa a murit.

„Louis a fost atât de drăguț! Mi-a spus: Mami, nu îți face griji. Cel puțin acum este cu bunicul”, le-a povestit Catherine, noua Prințesă de Wales, celor din public.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...