Regina Elisabeta a făcut anunțul! Se retrage din viața publică pe termen nelimitat

Iancu Andreea 11.05.2020, 17:58
Regina Elisabeta a făcut anunțul! Se retrage din viața publică pe termen nelimitat

Suverana, în vârstă de 94 de ani, urmează să aibă cea mai lungă absență de la îndatoririle sale, conform Sunday Times. Regina se va proteja astfel de riscul unei infectări cu coronavirus.

Regina Elisabeta a doua se bucură deja de o perioadă de 68 de ani pe tronul Marii Britanii. Aceasta se va retrage din viața publică pentru câteva luni în următoarele zile. Suverana va rămâne astfel la Castelul Windsor pentru o perioadă nedeterminată, în ciuda programului obișnuit, care va suferi modificări.

Atunci și acum. Regina Elisabeta a doua
Atunci și acum. Regina Elisabeta a doua

La ce renunță Regina Elisabeta a doua în perioada în care se retrage din viața publică

De obicei, în luna mai, Regina Elisabeta își rezerva revenirea la Palatul Buckingham. Totuși, în urma acestei decizii, reședința va rămâne închisă pe toată durata verii.

Totodată, angajamentele publice pe care regina le avea pregătite pentru vara și toamna următoare au fost deja anulate. Astfel, sărbătoarea Trooping Colour și ceremonia Ordinului Jartierei precum și multe garden party-uri au fost anulate.

Criza amenință, de asemenea, planurile pentru vizita de stat din Africa de Sud, deoarece virusul continuă să întrerupă programul regal, de obicei rigid.

 

Regina Elisabeta a doua, temătoare din pricina coronavirusului
Regina Elisabeta a doua, temătoare din pricina coronavirusului

 

Decizia Reginei a fost influențată de pandemia de coronavirus

În urma unei declarații a suveranei, aceasta îndeamnă poporul la grijă pentru cei vulnerabili și încredere că lucrurile se vor îndrepta. Regina le mulțumește celor care ajută la depășirea crizei în care întreaga omenire se află. De asemenea, Elisabeta a doua consideră că este nevoie de sprijin susținut și unitate pentru a trece peste criza creată de coronavirus.

Regina își dorește să respecte toate recomandările specialiștilor, care se referă la categoria sa de vârstă. Totuși, dacă în lunile următoare vor exista recomandări de revenire la Londra, suverana se va alătura obligațiilor sale. Până atunci, Majestatea Sa rămâne la Castelul Windsor, după cum a stabilit.

În ciuda optimismului, este foarte posibil ca Regina Elisabeta a doua să lipsească o vreme bună din viața publică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...