Regele rromilor amenință Austria cu „represalii” după votul împotriva României. „Vor fi numai pene de lebădă”

Beatrice Dumitru 09.12.2022, 11:24
Regele rromilor amenință Austria cu „represalii” după votul împotriva României. „Vor fi numai pene de lebădă”

Aderarea României la Schengen a rămas tot la stadiul de proiect după umilința la care România a fost supusă de Austria, care a votat împotriva țării noastre la Consiliul JAI. După ce Viena a pus România la zid, a apărut un val de reacții la adresa guvernului austriac, iar printre cei care au transmis un mesaj a fost și regele rromilor, Dorin Cioabă.

Mesajul regelui rromilor pentru Austria

România a aderat prima dată la Spațiul Schengen acum 11 ani, dar a fost refuzată, după ce Suedia si Olanda au invocat probelemele cu coruptia si crima organizată din țara noastră. Acum, ministrul de Interne austriac s-a dus la reuniunea de la Bruxelles decis să voteze împotriva extinderii spațiului european de liberă circulație.

După această umilință, Dorin Cioabă, autointitulatul rege al rromilor, a publicat pe pagina sa de Facebook o reacție amuzantă adresată executivului de la Viena, după ce Austria s-a opus intrării României în Spațiul Schengen motivând că 100.000 de migranți ilegali au ajuns pe teritoriul țării sale, dar a precizat că mulți dintre ei vor pleca în alte state din UE.

Regele rromilor amenință Austria cu „represalii” după votul împotriva României. „Vor fi numai pene de lebădă”
Austria a votat împotriva aderării Româniie la Schengen.

Vor fi numai Pene de lebădă în toată Austria ,pentru ce au făcut României. Au căutat-o cu lumânarea. Romii mei, nu puteți să le aduceți în țară lebedele pentru că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a scris regele rromilor.

Povestea rromilor care ar fi mîncat lebedele de la Viena

Dorin Cioabă  a făcut referire la o poveste potrivit căreia în anii 1990 romii ar fi mâncat lebedele de pe un lac de la Viena. După mai mulți ani, în 2003, aceeași poveste a fost reluată de tabloidul „The Sun” într-un articol inititulat: „Friptură de lebădă: Imigranţi care fură păsările Reginei pentru grătar”.

Dar după o anchetă realizată de către Comisia națională de etică și deontologie din Marea Britanie, cotidianul a fost obligat să publice o dezmințire, fake news-ul fiind confirmat și de autoritățile austriece.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...