Regele care a domnit cel mai mult în istorie: 82 de ani. Câte soții a avut

Rădulescu Valentin 20.09.2020, 09:55

Deși nu pare posibil, cea mai mare domnie din istorie a durat 82 de ani. Regele cu cea mai mare domnie s-a născut în Africa de Sud și a avut peste 200 de soții. Totodată, acesta a făcut tot ce îi era în putere pentru poporul său, fiind apreciat de toată țara. Cum a reușit acesta să stea la putere atât de mult?

A domnit 82 de ani!

Anul 1899 a fost cel în care urma să ne nască un rege important pentru istoria omenirii. Atunci a apărut pe lume Sobhuza al II-lea, care la vârsta de patru luni a devenit noul rege al statului Swaziland. Acest lucru s-a întâmplat după ce tatăl său, regele Ngwane al V-lea, a decedat brusc. Așadar, teoretic Sobhuza a început să domnească de la vârsta de nici un an.

Deoarece avea o vârstă prea fragedă, până în anul 1921, bunica sa pe nume Labotsibeni și unghiul său, Prințul Malunge, au condus poporul din Swaziland. Sobhuza a urcat pe tron cu adevărat la vârsta de 22 de ani, după ce a studiat la Școala Națioanlă din Swaziland, Zambodze, și la Insitutul Lovedale, Africa de Sud. Teoretic, domnia acestuia a durat 82 de ani, dar practic a stat la putere timp de 60 de ani. Chiar și așa, domnia lui a fost înregistrată încă de la vârsta de patru luni, fiind cunoscută drept cea mai lungă din istorie.

Regele care a domnit cel mai mult în istorie: 82 de ani
Regele care a domnit cel mai mult în istorie: 82 de ani

Sobhuza a avut 70 de soții

Potrivit informațiilor, pe durata domniei sale, Sobhuza a fost căsătorit de 70 de ori, căsnicii din care au ieșit 210 copii. Acesta a murit în anul 1982, moment în care acesta avea deja 100 de nepoți. Totodată, pe timpul domniei sale, Sobhuza s-a chinuit din greu să mențină un nivel de trai decent pentru oamenii din poporul său. Swaziland este o țară mică, iar aceasta și-a obținut independența față de Marea Britanie în anul 1968, an în care Sobhuza a fost recunoscut rege și de către guvernul britanic.

Regel Sohbuza a domnit peste o țară mică, iar astfel a depus eforturi considerabile, deoarece de toate bogățiile profita doar administrația colonială. Acesta a avut însă noroc deoarece zona conține resurse minerale importante, iar astfel a reușit să schimbe situația țării. Totodată, Sobhuza a încercat să mențină relații bune cu țările vecine, respectiv Africa de Sud și Mozambic. Era foarte inovativ și avea mintea deschisă atunci când venea vorba de politică și economie. Cu toate acestea, Sobhuza a sprijin în continuare toate tradițiile țării lui.

Urmăriți Impact.ro și pe