Refugiații ucraineni trebuie să părăsească hotelurile din Bulgaria de la 1 decembrie. Ce motiv este invocat

Stan Filon 30.11.2022, 17:19
Refugiații ucraineni trebuie să părăsească hotelurile din Bulgaria de la 1 decembrie. Ce motiv este invocat

Vești foarte proaste pentru refugiații ucraineni, care trebuie să părăsească hotelurile din Bulgaria, începând cu data de decembrie! De ce trebuie să își caute singuri locuri de cazare turiștii ucraineni, în plină iarnă și înainte de sărbători, vedeți în rândurile de mai jos.

Refugiații ucraineni trebuie să părăsească hotelurile din Bulgaria de la 1 decembrie

Așadar, se anunță o iarnă grea pentru refugiații ucraineni aflați pe teritoriul Bulgariei. O parte dintre hotelurile din această țara vor elibera, începând cu 1 decembrie, refugiații ucraineni cazați în cadrul programului de asistență, iar decizia a fost luată în timpul ședinței Asociației Bulgare de Turism, potrivit segabg.com.

Dar de ce renunță hotelierii bulgari la refugiații ucraineni? Ei bine, decizia a venit după ce statul a decis suspendarea finanțării alimentare. Din 16 noiembrie, statul a început să plătească doar 15 leva pe noapte pentru un refugiat, iar situația nu este favorabilă hotelierilor.

Refugiatii ucraineni trebuie sa paraseasca hotelurile din Bulgaria de la 1 decembrie
Refugiatii ucraineni trebuie sa paraseasca hotelurile din Bulgaria de la 1 decembrie

Statul bulgar a redus cheltuielile cu refugiații ucraineni

Din 16 noiembrie și până în prezent situația alimentară a fost salvată cu ajutorul donațiilor și a organizațiilor neguvernamentale, însă situația a devenit nerentabilă pentru hotelieri. Din cauza costurilor, aproximativ o cincime dintre hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre nu mai funcționează în cadrul programului guvernamental.

Asociația Bulgară de Turism spune că ucrainenii se pot muta în hotelurile care continuă să aplice programul după 1 decembrie, deși regulile spun că acesta nu mai poate fi folosit după o mutare. De asemenea, asociația dorește ca statul să plătească urgent tranșele pe care le datorează pentru adăpost, pentru ca hotelierii să poată plăti facturile la gaz și electricitate, dar și salariile angajaților.

La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară împotriva Ucrainei. De atunci, milioane de oameni au fugit din calea războiului, refugiindu-se în țări ale UE și în Republica Moldova. 4,8 milioane de refugiați din Ucraina au fost înregistrați în vederea protecției temporare sau a unui regim similar în UE.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...