Refugiată ucraineancă, agresată de un preot din Maramureș în mănăstirea în care a căutat ajutor

Ana Anitoiu 18.04.2022, 15:13
Refugiată ucraineancă, agresată de un preot din Maramureș în mănăstirea în care a căutat ajutor

O tânără refugiată ucraineancă a sesizat Poliția, duminică, în legătură cu faptul că ar fi fost agresată de un preot din Maramureș în mănăstirea la care ea a ajuns în căutare de ajutor, după ce a fost nevoită să-și părăsească țara, în contextul în care liderul rus Vladimir Putin a declanșat un război în țara ei.

Ce a povestit refugiata despre preotul din Maramureș

Refugiata din Ucraina care a făcut această sesizare la Poliție are vârsta de 22 de ani. Tânăra le-a spus polițiștilor din Sighetu Marmației că în perioada 13 – 15 martie, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată de preotul stareț, în vârstă de 55 de ani.

În prezent, polițiștii fac cercetări în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru stabilirea stării de fapt și a împrejurărilor în care ar fi avut loc agresiuna pe care a descris-o tânăra refugiată din Ucraina.

Refugiata ucraineanca, agresata de un preot din Maramures
O tanara refugiata ucraineanca a reclamat ca a fost agresata de un preot din Maramures. Foto: pexels.com

Reacția Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preotul inspector Andrei Pop, a declarat că până acum nu a fost primită niciun fel de sesizare cu privire la această agresiune. El a precizat că pe numele părintelui care a fost reclamat nu a mai fost înregistrată anterior nicio plângere.

„Menţionez faptul că părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamaţie sau de abatere a comportamentului dânsului”, a declarat preotul Andrei Pop.

Preotul Andrei Pop a spus că de când Rusia a declanșat un război în Ucraina, la mănăstirea Petrova au ajuns aproape 1.000 de refugiați ucraineni. Aceasta a asigurat mese gratuite pentru persoanele care au fugit din calea conflictului militar. Mănăstirea le-a pus la dispoziție 40 de locuri de cazare.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că au fost audiate de polițiști mai multe persoane din rândul personalului mănăstirii Petrova, precum și dintre refugiați. Însă, oamenii legii nu au comunicat un răspuns referitor la concluziile la care au ajuns.

„Nu ştim să aibă vreo calitate oficială în dosar, este plângere pe numele lui, atât. Care se cercetează – şi m-am informat de la Poliţie – încă nu au un rezultat concret al anchetei”, a spus preotul Andrei Pop, potrivit news.ro.

În plus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a spus că la nivelul episcopiei se desfășoară o verificare internă în urma sesizării pe care tânăra refugiată ucraineană a făcut-o la Poliție. Concluzia va fi raportată şi la cercetările pe care le fac polițiștii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...