Reducere importantă de costuri: Renault se asociază cu Valeo pentru dezvoltarea unei noi generații de motoare electrice

Bogdan Bârliga 10.02.2022, 15:42
Reducere importantă de costuri: Renault se asociază cu Valeo pentru dezvoltarea unei noi generații de motoare electrice

Grupul Renault a anunţat intenţionează să dezvolte şi să producă în Franţa o nouă generaţie de motoare pentru automobile electrice împreună cu Valeo şi Valeo Siemens eAutomotive.

Cele trei companii intenţionează să fie primele care vor produce în serie un motor electric cu o putere de 268 CP fără a utiliza metale rare.

Reducere de costuri prin asocierea dintre Renault și Valeo

Grupul Renault a trecut printr-o criză majoră de lichiditate în cel mai grav moment al pandemiei de coronavirus şi fost salvat de un împrumut garantat de stat.

Acestă informație a apărut într-un raport al Curţii de Conturi din Franţa publicat la începutul lunii februarie 2022 și arată cât de dificilă era situaţia financiară în prima jumătate a anului 2020.

Din acest motiv grupul francez a căutat soluții pentru reducerea costurilor în noul context dominat de electrificare în îndustria auto.

Noua generație de motoare electrice

Constructorul auto francez Renault a anunţat pe 10 februarie 2022 semnarea unui acord cu Valeo şi Valeo Siemens eAutomotive pentru a dezvolta o nouă generaţie de motoare pentru automobile electrice.

Cele trei companii intenţionează să fie primele care vor produce în serie un motor electric cu o putere de 200 kW (269 CP) fără a utiliza metale rare, începând din 2027.

Producţia acestui motor va fi dedicată modelelor proprii dezvoltate de Renault și va fi produs la uzina de la Cléon.

Suntem încântați să colaborăm cu Valeo, al cărui know-how este recunoscut în întreaga lume. Împreună, vom proiecta și vom dezvolta o nouă generație de motoare electrice de înaltă tehnologie, produse la fabrica noastră din Cléon. Acest parteneriat este o demonstrație suplimentară a noastră. capacitatea de a fi în fruntea revoluției electrice care are loc în industria auto și de a ancora noul lanț valoric al automobilelor în Franța” a declarat directorul general de la Renault Group, Luca de Meo.

Ce prevede acordul dintre Renault și Valeo

Renault va dezvolta și produce tehnologia rotorului EESM (motor sincron cu excitație electrică), proiectată fără utilizarea zăcămintelor rare.

Pe lângă furnizarea de componente bazate pe cea mai bună expertiză a fiecărei companii, arhitectura generală a motorului all-in-one pentru Grupul Renault va fi proiectată și de Renault.

Valeo și Valeo Siemens eAutomotive vor dezvolta și produce statorul (partea staționară a unui sistem rotativ,), care se bazează pe expertiza tehnologică a Valeo în asamblarea firelor de cupru.

Datorită know-how-ului său unic în acest domeniu, care îi permite să utilizeze o densitate mai mare de cupru în stator, Valeo este capabil să genereze mai multă putere fără a fi nevoie să folosească mai multă energie electrică.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe