Redeschiderea școlilor. Anunțul care-i sperie pe toți părinții, Vlad Voiculescu nu s-a ferit să o spună clar

Andreea Bisinicu 24.01.2021, 17:42
Redeschiderea școlilor. Anunțul care-i sperie pe toți părinții, Vlad Voiculescu nu s-a ferit să o spună clar

Redeschiderea școlilor. Anunțul care-i sperie pe toți părinții, Vlad Voiculescu nu s-a ferit să o spună clar dar este ceva la care toți românii se gândesc. Când se vor redeschide instituțiile de învățământ din România și care este opinia autorităților cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță din contextul pandemic. Ce părere au părinții despre situația copiilor săi.

Anunțul care sperie toți părinții referitor la redeschiderea școlilor

Se redeschid sau nu școlile din România? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor părinților. Mamele și tații elevilor români sunt foarte îngrijorați de apariția noii tulpine de coronavirus, care deja a infectat un număr de elevi într-un focar dintr-o școală din București. Este vorba despre patru copii, unul confirmat pozitiv cu noul coronavirus pe data de 14 ianuarie și alți trei cazuri confirmate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 luni, 18 ianuarie.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu face un apel la autorități, pe care îi sfătuiește să nu deschidă, momentan, școlile și instituțiile de învățământ românești. Acesta menționează că măsurile sunt necesare pentru a preveni răspândirea noii tulpine de coronavirus, provenită din Marea Britanie, care ar fi mai contagioasă decât cea precedentă.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-un comunicat oficial al ministerului, publicat sâmbătă seară.

Ce spune ministrul Sanatatii despre redeschiderea scolilor din Romania
Ce spune ministrul Sanatatii despre redeschiderea scolilor din Romania

Când vor reveni elevii la școală

Oficialii ministerului Educației au anunțat că elevii vor putea reveni în sălile de clasă după terminarea primului semestru de școală, așadar, începând cu data de 8 februarie 2021. Singura condiție pentru ca școlile și instituțiile de învățământ să se redeschidă este ca rata infectării cu virusul COVID-19 să nu depășească 3 la mia de locuitori. Cu toate acestea, părinții insistă ca elevii să revină în școli, pentru a susține examenele naționale care se apropie cu pași rapizi.

„Având în vedere că am început semestrul 1 online el va fi încheiat în sistem online, data de 8 februarie este o dată pe care ne-o dorim cu toţii pentru începere semestrului al doilea în format fizic. Nu excludem scenariul în care vom prioritiza zonele cu rata de infectare mai scăzută. Nu excludem scenariul prin care vom prioritiza grădiniţa şi învăţământul primar, sau elevii de clasa a 8-a şi a 12-a, care vor susține examenele″, a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu citat de știrileprotv.ro.

Oficialii români amintesc, mereu, de cât de importantă este importanța respectării măsurilor de prevenție. Cetățenii sunt sfătuiți să poarte corect masca de protecție, să evite zonelor aglomerate și să păstreze distanțarea fizică și igiena mâinilor. De asemenea, persoanele care prezintă simptome specifice noului coronavirus trebuie să își facă teste pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe