Recordul la covid îi aparține unui turc. A fost testat pozitiv timp de mai mult de un an

Nicu Stan 14.02.2022, 22:26
Recordul la covid îi aparține unui turc. A fost testat pozitiv timp de mai mult de un an

Recordul la covid îi aparține unui turc. Acesta fost infectat cu coronavirus mai bine de un an. Muzaffer Kayasan, în vârstă de 56 de ani, este persoana cu cea mai îndelungată infecţie cu coronavirus. Bărbatul, diagnosticat cu leucemie, a ieşit pozitiv la 78 de teste.

Un cetățean turc deține recordul la infectare cu coronavirus. Câte teste pozitive are Muzaffer Kayasan

Cetățeanul turc Muzaffer Kayasan, de 56 de ani, este persoana care a fost cel mai îndelungat timp infectată cu coronavirus. Bărbatul, care suferă și de leucemie, a ieşit pozitiv la nu mai puțin de 78 de teste făcute de-a lungul a 14 luni consecutive, informează Agerpres.

Medicii turci susţin că Muzaffer Kayasan deţine recordul din Turcia pentru cea mai îndelungată infecţie cu COVID-19. Acest record negativ s-ar explica prin slăbirea sistemului său imunitar cauzat de leucemie.

Muzaffer Kayasan sufera si de leucemie
Muzaffer Kayasan sufera si de leucemie

Bărbatul face glume pe seama coronavirusului

„Cred că asta este versiunea feminină a lui COVID-19 – ea este obsedată de mine”, a glumit Muzaffer Kayasan săptămâna trecută, după ce a aflat că rezultatul celui mai recent test PCR pe care l-a realizat a fost, pentru încă o dată, pozitiv.

Medicul lui Muzaffer Kayasan, Serap Simsek Yavuz, specialist în boli infecţioase şi profesor de microbiologie clinică la Universitatea Istanbul, a spus că bărbatul reprezintă „cel mai lung caz de COVID-19” depistat în această ţară şi că doctorii îl monitorizează atent pentru a depista apariţia unei eventuale mutaţii virale.

Nu mai există un alt pacient cu 441 de zile de covid

„Cazul unui pacient testat pozitiv pentru 441 de zile nu este ceva care să fi fost raportat până astăzi”, a declarat Cagri Buke, doctor de boli infecţioase şi specialist în microbiologie clinică la Spitalul Acibadem.

Testele pozitive au făcut ca pacientul Muzaffer Kayasan să nu fie eligibil pentru vaccinarea anti-coronavirus, potrivit reglementărilor din Turcia, care arată că pacienţii infectați trebuie să aştepte să se însănătoşească complet înainte de imunizare.

Bărbatul a cerut condiții de izolare mai ușoare

Muzaffer Kayasan, care şi-a pierdut gustul şi mirosul din cauza infecției cu covid, a apelat la autorităţile turce, rugându-le ca măcar să îi uşureze condiţiile de autoizolare.

Astfel, cele nouă luni petrecute în spital şi cele cinci luni petrecute în singurătate aproape totală în apartamentul său l-au despărţit pe Kayasan de lumea exterioară, inclusiv de nepoata lui Azra, care rămâne în grădină atunci când vine să îl viziteze şi vorbeşte cu el prin geamul de la uşa bucătăriei. „Mă voi juca cu tine după ce mă voi vindeca”, i-a spus el nepoatei, în timp ce purta o mască sanitară.

Urmăriți Impact.ro și pe