Record la șpagă-viteză în România? Cum a luat un doctor 90.000 de lei și 18.000 de euro în doar o lună

Mihai Roșoiu 09.12.2020, 10:25
Record la șpagă-viteză în România? Cum a luat un doctor 90.000 de lei și 18.000 de euro în doar o lună

Un dosar de-a dreptul halucinant a fost investigat de procurorii DNA și a ajuns acum pe masa justiției. Record la șpagă-viteză în România. Așa ar putea fi sintetizat cazul. Cum a luat un doctor din Bihor 90.000 de lei și 18.000 de euro în doar o lună putem descoperi din ancheta DNA.

Suspectul este un medic din Bihor, iar banii provin din agoniseala a 500 de persoane, care au apelat la ajutorul acestuia în anul 2015.

Un doctor din Bihor a luat șpagă 90.000 de lei și 18.000 de euro într-o lună

Episodul cu pricina s-a produs în anul 2015. Atunci, Vasile Sălăjan ocupa funcția de şef al Serviciului expertiză medicală de la Casa de Pensii Bihor. Pe înțelesul tuturor, omul scotea oameni la pensie pentru niște sume frumușele. Datele DNA sunt exacte și concrete. 491 de oameni, care treceau măcar o dată prin biroul suspectului, ar fi lăsat sume de bani care i-ar fi rotunjit veniturile medicului cu aproape 2 miliarde de lei vechi,

Vasile Sălăjan, fost șef al Serviciului expertiză medicală de la Casa de Pensii Bihor
Vasile Sălăjan, fost șef al Serviciului expertiză medicală de la Casa de Pensii Bihor

În mod repetat, doctorul și-ar fi însușit sume necuvenite, stabilind un adevărat record în materie de șpagă. Pe parcursul a două luni calendaristice, mai și iunie, dar în 25 de zile lucrătoare, fostul șef de serviciu a câștigat cât nu reușesc să câștige angajați obișnuiți în ani întregi.

DNA l-a investigat și l-a prins

Angajații DNA au investigat cazul cu atenție și după au strâns dovezile necesare, au înaintat dosarul Tribunalului din Bihor. În comunicatul Direcției Naționale Anticorupție se arată următoarele:

În perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), inculpatul Sălăjan Vasile, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediar, de la 491 de pacienţi, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu”, a transmis DNA, marți, într-un comunicat de presă.

Sechestru pe bunurile materiale ale medicului

Fostul şef al Serviciului expertiză medicală de la Casa de Pensii Bihor va fi judecat de Tribunalul din Bihor. Până atunci, procurorii DNAau dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului, potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 de acţiuni şi un imobil.

Procurorii DNA au aflat cum a luat un doctor din Bihor 90.000 de lei și 18.000 de euro în doar o lună. Acest record de viteză-șpagă urmează să fie judecat și soluționat de reprezentanții justiției în perioada următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe